Tour de Ski ⟩ Ülivõimas Johaug tegi lõputõusust igava sooloetenduse

Henry Lääne
Copy
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: Gian Ehrenzeller/AP

Tour de Ski võitis naiste arvestuses - üllatus-üllatus! - Therese Johaug. Norralanna pani ränkjärsul ja -raskel lõputõusul oma paremuse ülikindlalt maksma.

Naiivsemat sorti spordisõber võis loota, et Tour'i viimane etapp kujuneb põnevaks lahinguks. Jah, Johaug oli liider, kuid esinelikut lahutas enne 10 km vabatehnikasõitu vaid 23 sekundit.

Lõputõusu alguses oli aga kohe selge, kes on boss. Johaug pani sisse teise käigu ning vaid Heidi Weng suutis temaga veidi maad kaasa minna. Ingvild Flugstad Östberg, Astrid Jacobsen ja Natalja Neprjajeva jäid kindlalt maha.

Johaugi edu oli finišis mäekõrgune. Weng kaotas talle 50,3, Östberg 54,5 ja Neprjajeva 57,1 sekundit. Sooja aplausi väärib tänase etapi viiendana lõpetanud austerlanna Teresa Stadlober, kes kaotas võitjale 1.15,1.

Tour'i üldarvestuses edestas Johaug teist aastat järjest teisena lõpetanud Neprjajevat 1.11,1ga. Poodiumi viimasele astmele mahtus Östberg, tal kogunes kaotust kaasmaalannale 1.17,5.

Johaugi jaoks on tegemist kolmanda Tour'i võiduga. Vaid üks naine on olnud temast edukam - legendaarne poolatar Justyna Kowalczyk domineeris rasket katsumust vahemikus 2010-13.

Muide, pärast Kowalczyku viimast triumfi on Tour'i kokkuvõttes tundnud võidurõõmu ainult Norra esindajad - Johaug, Marit Björgen, Weng ja Östberg.

Kell 16.15 algab meeste 10 km vabatehnikasõit. Seal selgitavad üldvõitja kõigi eelduste kohaselt Johannes Hösflot Kläbo, Sergei Ustjugov ja Aleksandr Bolšnuov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles