Tour de Ski ⟩ Venelased kaotasid lahingu, aga võitsid Kläbo paika panemisega sõja (1)

Henry Lääne
Copy
Aleksandr Bolšunov.
Aleksandr Bolšunov. Foto: MATHIAS BERGELD via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran

Kui Tour de Ski naiste arvestuses üllatust ei sündinud, siis meeste hulgas suutsid Aleksandr Bolšunov ja Sergei Ustjugov Norrale edukalt vastu astuda - tiitlikaitsja Johannes Hösflot Kläbo tõrjuti liidrikohalt kolmandaks.

Sarnaselt naiste võistlusele oli ka meeste hulgas enne viimast 10 km vabatehnikasõitu üleval lootus, et üldvõitjaks ei kroonita norralane. Kläbo küll juhtis, kuid Bolšunov kaotas talle vaid ühe ja Ustjugov 15 sekundiga.

Lõputõusul hakkasid tähtsad sündmused juhtuma umbes poole peal. 2 km enne finišit olid venelased Kläbo mõne sekundiga maha jätnud. Norralane võitles küll võimsalt, ent õige pea oli selgemast selgem - Tour'i kokkuvõttes kuulutatakse parimaks Ustjugov või Bolšunov.

Viimasel etapil võtsid kaksikvõidu norralased. Simen Hegstad Krüger edestas 13,9 sekundiga Sjur Röthet. Bolšunov kindlustas kolmanda kohaga Tour'i üldvõidu, Ustjugov kaotas talle etapil 13,3 sekundiga.

Esile tuleb tõsta ka Ireneu Esteve Altimirast, sest suurepärase ronijana tuntud Andorra esindaja oli suisa kaheksas. Kläbo oli 21., kaotades Krügerile tervelt 1.32,3.

Tour'i kokkuvõttes jäi Ustjugov kaasmaalasele alla 27,3 sekundiga. Kolmandaks langenud Kläbo kaotas 1.09.

Naiste üldarvestuse võitis Natalja Neprjajeva ja Ingvild Flugstad Östbergi ees Therese Johaug.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles