Spordirahvas valis Ott Tänaku asemel Magnus Kirdi. Milliseid järeldusi võiksime teha? (8)

Carl-Robert Puhm
Copy
Kelly SIldaru tõusis parima naissportlasena püünele esimest, Magnus Kirt edukaima mehena teist aastat järjest.
Kelly SIldaru tõusis parima naissportlasena püünele esimest, Magnus Kirt edukaima mehena teist aastat järjest. Foto: Eesti Olümpiakomitee/Raigo Pajula

2019. aasta on unustuse hõlma vajunud ning viimased kokkuvõtted tegid ka spordiinimesed. Auhinnagalal «Spordiaasta tähed» jagati välja Eesti spordi suurimad auhinnad – kuldsed Kristjanid.

Suurim ja vaat et ainus intriig jäi päris õhtu lõppu. Parima meessportlase tiitlile pidasid kaudset jahti autoralli maailmameister Ott Tänak ja odaviske MM-hõbe Magnus Kirt. Rahva, spordiorganisatsioonide ja -ajakirjanike otsuse tulemusena tunnustati teist aastat järjest tiitliga Kirti, kes edestas hõbedast kümnevõistlejat Maicel Uibot. Maailmameister Tänak jäeti alles kolmandaks. Kirti pidasid parimaks alaliidud ja spordiajakirjanikud, rahvas toetas ootuspäraselt Tänakut.

Ajalukku vaadates tekitas säärane valik aga parasjagu jabura olukorra: 2017. aastal valiti Tänak parimaks meessportlaseks MM-pronksina. Nüüd, maailmameistrina, jäi rallimees alles kolmandaks. Kusjuures konkurendid olid paberi peal samast puust nagu toona. Siis heitlesid parima meessportlase tiitli eest samuti MM-hõbedad: vehkleja Nikolai Novosjolov ja maadleja Heiki Nabi.

Milliseid mõtteid ja järeldusi spordigaala tekitas?

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles