Ott Tänak saab uue konkurendi? Kimi Räikkönen tahab tulla autoralli maailmameistriks! (2)

Postimees Sport
Copy
Kimi Räikkönen 2011. aastal WRC-sarjas.
Kimi Räikkönen 2011. aastal WRC-sarjas. Foto: PETROS GIANNAKOURIS/AP

Soome vormelipiloot Kimi Räikkönen andis ajakirjale Red Bulletin intervjuu, kus muuhulgas rääkis, et tahab tulla autoralli maailmameistriks.

2007. aasta vormel-1 maailmameister Räikkönen lahkus kuninglikust sarjast pärast 2009. aasta hooaega ning siirdus autoralli MM-karusselli. WRC-sarjas oli Citroëniga kihutanud Räikköneni parim tulemus 2010. aasta Türgi rallil saavutatud viies koht. Vormel-1 sarja naasis soomlane 2012. aastal ja sõidab seal praeguseni, kuid soovib pärast vormelikarjääri lõppu osaleda jälle WRC-sarjas.

Räikköneni sihid WRC-sarjas on kõrged. Ta tahab tulla autoralli maailmameistriks. «Tahan seda rohkem kui vormel-1 meistritiitlit. Selle teeb põnevaks asjaolu, et keegi pole seda varem teinud (tulnud tšempioniks nii vormel-1 sarjas kui autorallis – toim),» lausus Räikkönen.

40-aastane Räikkönen sõidab algaval vormel-1 hooajal Alfa Romeo meeskonnas, soomlase leping lõppeb pärast 2020. aastat. Alfa Romeo tiimipealik Frederic Vasseur on öelnud, et soovib Räikköneniga uue lepingu sõlmida.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles