Esimest korda Dakari rallil osalev Fernando Alonso sai suure tagasilöögi

Postimees Sport
Copy
Fernando Alonso Dakari rallil.
Fernando Alonso Dakari rallil. Foto: DPPI via www.imago-images.de/imago images/PanoramiC

Esimest korda Dakari rallil osalev kahekordne vormel-1 maailmameister Fernando Alonso lõhkus maratonralli teisel katsel (393 km) Toyota Hiluxi ja kaotas palju aega.

Alonso püsis kiiremate tempos umbes 160 kilomeetrit, kuid sõitis siis esialgsetel andmetel otsa kivile ning lõhkus auto ratta ja vedrustuse. Ta proovis koos kaardilugeja Marc Comaga masinat parandada, kuid ei suutnud. Hispaanlased jäid ootama Toyota mehaanikuid ja kaotasid aega. Esimesel katsel sai Alonso autode arvestuses 11. koha.

Dakari ralli teise katse parim oli lõuna-aafrikalane Giniel de Villiers (Toyota), edestades üldarvestuses liidriks kerkinud argentiinlast Orlando Terranovat (Mini) kolme minuti ja 57 sekundiga. Kolmas oli Araabia Ühendemiraatide sõitja Khalid Al Qassimi (Citroën; +5.42).

Terranova edu üldarvestuses teisel kohal oleva hispaanlase Carlos Sainzi ees on neli minutit ja 43 sekundit. Kolmas on Katari sportlane Nasser Al-Attiyah (Toyota; +6.07). Esimesel katsel esikoha saavutanud leedulane Vaidotas Zala (Mini) langes viiendaks, kaotust liidrile on kogunenud kaheksa minutit ja 11 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles