Kontaveit jätkab tipu vastu puhaste paberitega (1)

Henry Lääne
Copy
Rõõmus Anett Kontaveit.
Rõõmus Anett Kontaveit. Foto: Afp7/Zumapress.com

Eesti tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 26.) alistas kõrgetasemelise Brisbane'i WTA turniiri avaringis 6:4, 6:1 Hsieh Su-wei (WTA 33.).

Esimene sett kulges Kontaveidi jaoks üles ja alla. Seisult 2:2 kaotas eestlanna oma pallingugeimi, kuid järgmised kaks Su-wei servigeimi õnnestus meie naisel võita.

Kontaveidi 34-aastane vastane ei lehvitanud selle peale aga valget lippu. Eestlanna 5:3 eduseisus murdis Su-wei taas tema pallingu, kuid ei suutnud järgmises geimis omakorda servi hoida.

24-aastane Kontaveit näitas avasetis väga korralikku servi. Ta ei põrmustanud Su-weid ässadega, küll suutis Nigel Searsi juhendatav tennisist võita 71 protsenti oma esimese servi punktidest. See on väga kõrgest klassist näitaja. Kolmest murdepallist realiseeris Kontaveit kolm.

Teine sett algas põnevalt. Kolmandas geimis oli Su-weil tervelt neli murdepalli, kuid Kontaveit suutis need kõik tõrjuda. Järgmises geimis murdis eestlanna esimesel võimalusel vastase servi ning Su-wei ei suutnudki sellest välja tulla, ehkki murdepalle ta teenis. Kontaveit on nüüd on võitnud naiste kõik kolm omavahelist kohtumist.

Matši jooksul servis Kontaveit kaheksa ässa, millest kuus tulid teises setis. Lisaks võitis ta suisa 73 protsenti esimese servi punktidest ning esimene palling maandus õiges servikastis tervelt 71 protsenti juhtudest. 11 murdepallist pareeris ta üheksa, kuuest murdepallist realiseeris viis.

Teises ringis kohtub eestlanna Kiki Bertensiga (WTA 9.). Nad on kohtunud kolm korda, hollandlanna on peal 2:1.

Muide, sotsiaalmeediast torkas silma, et Brisbane'i turniiri korraldajate teatel on Kontaveit pärit Hispaaniast. Muidugi, kindlasti on tegemist kellegi näpuveaga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles