Kalev/Cramo jahib Leedu skoorimasinat, muutusi on oodata ka korvi all

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Eelmisel hooajal Tartu Ülikoolis pallinud Arnas Velicka palli korvi surumas.
Eelmisel hooajal Tartu Ülikoolis pallinud Arnas Velicka palli korvi surumas. Foto: Marko Saarm

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond otsib hooaja teiseks pooleks lisajõudu, täiendust võib saada nii tagaliin kui ka korvialune.

Eesti meisterklubi sihikul on Kaunase Žalgirise süsteemi kuuluv Arnas Velicka. Mullu pallis 20aastane mängujuht Tartu Ülikooli meeskonnas, tänavu laenas Leedu suurklubi ta Preinaisse. Kuigi hooaeg algas noormehe jaoks üsna hästi, on tema roll viimastes mängudes veidi kahanenud.

«Jutud on nii tõsised, et meil on vaja veel klubi omanikega läbi rääkida,» kommenteeris Cramo abitreener Indrek Reinbok Postimehele. «Aga ta oleks treenerite jaoks väga hea lisakäik. Meie soov oleks igal juhul saada jõudu juurde pick’n’rolli mängijate osakonda.»

Tartus veedetud ajaga tõestas Velicka suurepärast ründemängu. Tema hooaja saagiks jäi keskmiselt ligi 20 punkti ning üle kuue resultatiivse söödu. Leedu kõrgliigas on tal tänavu samad näitajad vastavalt 10,9 ja 4,4. Muide, Velicka väikesel langusel on oma roll ka Kerr Kriisal, kes novembris laenulepinguga Prienaisse siirdus.

Lisaks tagaliinile pole Cramo treeneritepink endiselt päris rahul korvialuse mehitatusega. Üsna tõenäoliselt liitub võistkonnaga lähiajal Zach Smith, kes kuulus tiimi juba hooaja eel. Vigastuse tõttu ei teinud ta kaasa ainsaski ametlikus matšis, ent nüüd on jänki paranemas.

«Zach läheb täna ja nädala pärast arsti juurde. Kui kõik on 100 protsenti okei, on ta valmis kohe lennukile astuma ja meie juurde tulema,» selgitas Reinbok.

Tänavu on Cramo korvi all ainsad kindlad mehed olnud Kristjanid Kangur ja Kitsing. Praegu püsivad katseajal Sacha Killeya-Jones ja Michael Finke. Tulevikus on õhus erinevaid variante.

Sacha Killeya-Jones (palliga) on üks kahest Kalev/Cramo katseajal olevast leegionärist. 
Sacha Killeya-Jones (palliga) on üks kahest Kalev/Cramo katseajal olevast leegionärist. Foto: Sander Ilvest

«Meil on olemas teatud puhveraeg, saame kogu välismaalaste triot (Killeya-Jones, Finke, Smith) korraga võistkonna juures hoida,» sõnas abitreener. «On olemas ka variant, et nad kõik jäävad siia.»

Tõsi, 18. detsembril debüteerinud Killeya-Jones ja Finke pole seni üleliia säravat mängu näidanud, kuid väike samm on edasi astutud. Ryan Richards, Calvin Godfrey ja Jonathan Holton põrutasid lati alt läbi, praegustes leegionärides leidub potentsiaali.

«Võrreldes eelmiste valikutega saime natuke abi juurde,» tõdes Reinbok. «Mõlemad on noored mängijad ja ideaalis täidaksid nad suure ääre positsiooni. Nad proovivad ja teevad kõvasti tööd – omandavad asju kiiremini kui eelmised mehed. Aga VTB Ühisliiga tasemel nõuab iga etteaste neilt väikest eneseületust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles