Rootsi MM-etapil on stardis tervelt üheksa Eesti rallimeest (2)

Henry Lääne
Copy
Raul Jeets Škoda Fabiaga.
Raul Jeets Škoda Fabiaga. Foto: Ray Põder

Autoralli MM-hooaja teisel etapil Rootsis kihutavad lisaks Ott Tänakule ja Martin Järveojale mitmed Eesti rallimehed. Kes sõidab R5-masinaga, kes taltsutab R2-autot.

WRC3-klassis ehk eratiimide R5-masinate arvestuses on end üles andnud Raul Jeets ja Andrus Toom ning Roland Poom ja Ken Järveoja. Esimese ekipaaži taltsutada on Škoda Fabia, teine duo kihutab eelmise generatsiooni Ford Fiestaga.

Jeetsi jaoks on tegemist esimese MM-etapiga pärast 2017. aastat, mil ta osales Fabia R5ga Poolas, Soomes ja Walesis. Poom debüteeris MM-sarjas tunamullu Soomes ning sõitis eelmisel aastal JWRC-arvestuses Rootsis, Soomes, Korsikal ja Walesis. Nii Rootsis kui ka Soomes tõusis ta ka poodiumile.

Kolmandat hooaega järjest on JWRCs võistlustules Ken Torn, kellele loeb kaarti Kauri Pannas. Saarlane keerab M-Spordi Ford Fiesta R2 rooli, nii nagu kõik teised JWRC-sõitjad.

Mullu sõitis Torn JWRCs Rootsis ja Korsikal, kuid jättis MM-hooaja ebaõnnestunud etappide tõttu pooleli. Ta on kokku kihutanud seitsmel MM-rallil.

Georg Linnamäele loeb kaarti ukrainlane Volodõmõr Korsia, kes alustas eestlasega koostööd 2018. aastal. Ekipaaž kihutab Peugeot 208 R2ga, mille valmistab ette Eesti tiim ALM Motorsport.

Möödunud hooajal kihutasid Linnamäe ja Korsia Peugeot Rally Cup Iberica'l, kust said MM-rallide kogemust nii Hispaaniast kui ka Portugalist. Eesti-Ukraina duo lõpetas Iberica võistlussarja kokkuvõttes 11. kohaga.

Rootsi MM-etapp sõidetakse 13.-16. veebruarini. Postimees toob terve hooaja vältel rallisõpradeni põnevaid uudiseid ja otseülekandeid nii videopildis kui ka tekstis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles