Hooaja avastardiks valmistuv Kristjan Ilves näitas hüppemäel lühikese ajaga arengut

Copy
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Sille Annuk

Eesti kahevõistlusfännide pikk ootus saab sel nädalavahetusel läbi, Kristjan Ilves (23) teeb Itaalias Val di Fiemmes hooaja avastardi.

Täna olid Itaalias kavas proovihüpped ja eelvõistlus. Esimeses kahes voorus sai Ilves kirja 97 ja 93,5 meetri pikkused õhulennud, mis andsid vastavalt 35. ja 36. koha. Päeva tähtsaimas ehk n-ö kvalifikatsiooniringis lendas ta aga 99,5 m ning lõpetades 19. positsioonil. Tulemus on oluline seetõttu, et kui näiteks homne põhivõistlus peaks mingil põhjusel ära jääma, minnakse viimaste hüpete põhjal suusarajale. 

«Suutsin viimasel hüppel veidi rahulikumalt võtta, läks tunduvalt paremaks. Polnud väga vigagi. Loodetavasti suudan homme veel paremaks saada,» tegi Ilves sotsiaalmeedias lühikokkuvõtte. 

Meie esikahevõistleja pidi kolme esimest MK-etappi jälgima televiisori vahendusel, sest vigastas novembri keskpaigas kukkudes kaelapiirkonna lülisamba sidemeid. Praeguseks on trauma paranenud ning tegelikult on Ilvesel ka üks võistlus juba selja taga, kui ta võttis eelmise aasta lõpus osa murdmaasuusatamise Eesti meistrivõistlustest

Uue aasta esimesed päevad veetis ta Norras sealse koondisega treenides, kellega üheskoos nüüd Itaaliasse sõideti. 

«Olukord on päris hea. Olen tagasi mäel ja võistlused lähenevad,» sõnas Ilves ühismeedia pöördumises. «Kindlasti sooviks olla paremas vormis, aga samm-sammult lähen paremaks ja loodetavasti tulevad esimesed võistlused hästi välja. Loodan väga, et saan hea alguse – hüpped tulevad välja ja suudan oma taseme ära suusatada.»

Ühtegi kohta Ilves välja lubama ei hakanud, kuid avaldas lootust, et suudab praegu kahevõistlusmaailma valitsevate Norra poiste kandadel olla. 

Val di Fiemmes on kavas kolm võistlust: reedel ja laupäeval võisteldakse individuaalselt (normaalmägi + 10 km), pühapäeval selgitatakse parimad tiimisprindis (normaalmägi + 2 x 7,5 km). Lisaks Ilvesele teeb Itaalias hooaja avastardi ka norralane Magnus Krog. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles