Malcolm Wilson M-Spordi uuest sõitjast: olime varem teineteist vaid teretanud

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Malcolm Wilson
Malcolm Wilson Foto: @World/M-Sport

M-Spordi autorallimeeskond on kolme aastaga saanud täiesti uue näo. 2017. aastal aitasid Sebastien Ogier, Ott Tänak ja Elfyn Evans nad võistkondlikuks maailmameistriks. Tänavu istuvad täishooajaks Ford Fiesta WRC-masina rooli aga Teemu Suninen ja Esapekka Lappi, üheksal rallil saab näha ka Gus Greensmithi.

Kui mullugi M-Spordis kihutanud 25-aastase Sunineni jätkamisest kirjutati kindlas kõneviisis juba detsembri hakul, siis Lappi osas ralliajakirjanikud nii üksmeelel polnud. Soomlase liitumine sai kindlaks alles uue aasta teisel päeval, kui meeskond saatis välja ametliku pressiteate. 

Kuigi turul olid saadaval näiteks ka Kris Meeke (40) ja Andreas Mikkelsen (30), otsutas M-Sport panustada veidi noorema Lappi (28) peale. M-Spordi endise tiimipealiku ja vaimse isa Malcolm Wilsoni sõnul oli see võrdlemisi lihtne valik. 

«Esapekka oli üks väheseid, kes polnud kunagi minu alluvuses sõitnud. Arvan, et me polnud isegi korralikult kohtunud. Olime vaid teenindusalas teineteist tervitanud,» vahendab Autosport Wilsoni sõnu. 

«Me istusime üheskoos maha ja arutasime asjad läbi. Sain väga kiiresti aru, kellega on tegemist. Tal on korralik WRC-kogemus ja võitja mentaliteet. Arvan, et ta koheneb tiimiga võrdlemisi kiiresti ja tunneb ennast autos mugavalt. Jah, turul oli küll veel sõitjaid, kuid tegemist polnud väga keerulise valikuga. Eriti pärast seda, kui olin temaga maha istunud,» sõnab britt.

Lappi kasuks rääkis ka tõik, et M-Sport ei pea talle sentigi palgaraha maksma. Nimelt oli soomlasel kehtiv leping MM-sarjast taandunud Citroëniga, mistõttu hoolitseb pedaalitallaja palgatšeki eest Prantsusmaa autotootja. 

Autoralli MM-hooaeg algab 23.–26. jaanuarini Prantsusmaal sõidetava Monte Carlo etapiga. Postimees toob terve hooaja jooksul rallisõpradeni põnevaid uudiseid ja otseülekandeid nii videopildi kui ka tekstina. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles