Siilid udus: Eesti laskesuusanaised jäid rasketes oludes punktikohast kaugele (1)

Copy
Johanna Talihärm
Johanna Talihärm Foto: Jarek Jõepera/ELSF

Laskesuusatajad lõpetasid jõulupuhkuse, Oberhofi MK esimesel etapil teenis naiste 7,5 km sprindis kindla esikoha norralanna Marte Olsbu Røiseland.

Tingimused olid üsna ekstreemsed: termomeeter näitas mitut plusskraadi, lisaks segas kaarte vihmasadu ja tihe udu. Muide, võistluse eel toodi 350 km Oberhofist eemalt Gelsenkirchenist 2000 kuupmeetrit lund, et sportlased üldse rajale saaks.

Suurtest tegijatest sai keerulistes oludes kõige paremini hakkama Røiseland, kes esikuuikust ainsana lasketiirud puhtalt läbis. Norralannale järgnesid korra eksinud Denise Hermann (+33,1) ja Julia Simon (+47,4).

Foto: Kuvatõmmis

Muide, 100 finišeerinud naisest läbis kaks lasketiiru puhtalt vaid kolm.

Eestlannasid oli stardis neli. Parimana teenis Johanna Talihärm kolme möödalasuga 56. koha (+3.22,7), kohe tema seljataga lõpetas Tuuli Tomingas (2; +3.26,2). Suurt kasu 60 hulka pääsemine ei toonud, sest Oberhofis jälitussõitu kavas pole.

Regina Oja lõpetas 63. (3; +3.36,3), Grete Gaim 94. kohal (4; 5.40,6). Viimasena punktikohale mahtunud, et 40. jäänud Elisa Gasparin kaotas võitjale 2.41,8.

Homme on kavas meeste 10 km sprint, eestlastest tulevad rajale Rene Zahkna, Kalev Ermits, Raido Ränkel ja Kristo Siimer.

Enne sõitu:

Koondise peatreener Indrek Tobreluts sõnas enne äralendu ERR-ile, et osa naiskonda kimbutav kõhuviirus, mistõttu ei tasu ootuseid Oberhofi suhtes liiga kõrgele kruvida. 

«Ilmastikutingimused on soosinud pisikute levikut ja pool naiskonda on läbi põdenud või põdemas kõhuviirust,» sõnas juhendaja. «Oberhofi me seega väga suurte ootustega ei lähe. See ei ole midagi tõsist, aga mingi jälje kindlasti jätab.»

Enne Oberhofi etappi uuris Postimees peatreenerilt, kuidas hindab tema hooaja esimest kolmandikku, mis tõi meile kolm MK-punktikohta. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles