Soome ralliäss loetles rallisid, kus loodab poodiumile kihutada

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Teemu Suninen
Teemu Suninen Foto: @World/M-Sport

M-Spordi rallimeeskond, kes on varasemalt ustavaid tööratsusid andnud soomlastele Marcus Grönholmile, Mikko Hirvonenile ja Jari-Matti Latvalale, panustab ka uuel aastal meie põhjanaabritele, kui täishooaja teevad nende leeris kaasa Teemu Suninen ja Esapekka Lappi. 

Saapad, mida praegused sõitjad täitma peavad, on suured. Grönholm, Hirvonen ja Latvala triumfeerisid Fordi roolis 31 rallil, kuid Suninen ei lase ennast sellest häirida. 

25-aastane pedaalitallaja annab endale aru, et rallivõitude pärast ta suure tõenäosusega veel võitlema ei hakka, kuid poodiumikohtade järele januneb ta küll. Eriti reaalseks peab ta seda kodusel Soome MM-rallil, kuid ralli.fi-ga vesteldes tõi ta välja teisigi võidukihutamisi, kus hindab enda esikolmikusse jõudmise šansse üpriski heaks. 

«Portugali, Sardiinia ja Türgi rallid sobivad minule päris hästi. Karmimad kruusarallid on minu jaoks. Samas olen ka asfaldirallidel hästi hakkama saanud,» analüüsib Suninen MM-karusselli. 

«Eelmine aasta olime Korsikal neljandad ja Saksamaal näitasime samuti head kiirust. Tänavu on muidugi kavas teistsugused asfaldirallid – Jaapan on täiesti uus ja Saksamaagi on kavas kõvasti hilisemal ajal, mil on oodata rohkem vihma,» jätkab soomlane. 

Mullu osales Suninen tõusva päikese maa testrallil, mis talle väikese eelaimduse andis. «Tegemist on väga eksootilise ralliga. Ma pole nii aeglaseid teid varem kogenud, kuigi olen oma viieaastase rallikarjääri jooksul väga palju erinevaid katseid näinud,» sõnas soomlane. «Jaapanis on väga aeglased teed ja katsed on väga-väga pikad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles