Vanameister Kris Meeke: olen realist, minu aeg on läbi

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kris Meeke
Kris Meeke Foto: @World/Toyota

Mullu Toyota autoralli tiimi kuulnud Kris Meeke tunnistab, et enam ta suurest mängust ei unista. 

«Usun, et minu jaoks on täiskohaga rallisõitmine lõppenud,» tunnistas 40aastane Meeke Autosportile antud intervjuus.

Tunamullu poole hooaja pealt Citroenist kinga saanud põhjaiirlasele andis eelmisel hooajal Toyotas võimaluse Tommi Mäkinen. Kogenud piloot ei suutnud aga ootusi täita ning nõnda jäi ta lageda taeva alla. Päris lõppenuks Meeke oma karjääri ei loe, ent tippkonkurentsist möllamisest ta enam ei unista. 

«40aastaselt võib elus nii mõndagi muutuda, mul on see aeg nüüd käes,» arutles ta. «Olen jätkuvalt Toyotaga veidi seotud. Äkki saan masina testimisel kaasa lüüa, eks näis. Hoian võimalused avatud, üritan tegeleda asjadega, mis minus kirge tekitavad.»

Meeke debüteeris WRC-sarjas juba 2002. aasta lõpus, sealt alates on rallisõitmine olnud tema igapäev. «Ma tahtnuks jätkata, aga olukord mind ei soosinud. Olen realist. Õnneks on elus veel nii palju asju, mis mulle pinget võiks pakkuda,» sõnas rallimees. 

Ta lisas: «Mulle ei meeldi asju poolikult teha. Ma ei kavatsegi ilma suurema eesmärgita oma perest 200 päeva aastas eemal olla.»

Meeke on karjääri jooksul teeninud viis etapivõitu ja 13 poodiumikohta. Parim hooaeg pärineb 2015. aastast, mil ta lõpetas Citroeniga üldarvestuse viiendal kohal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles