Sildaru kutsetunnistuse puudumisest: sain Kellyle paberita ukse lahti, usun, et saaks ka Henryle (12)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Tõnis Sildaru.
Tõnis Sildaru. Foto: Tairo Lutter

Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee otsustas aasta viimasel koosviibimisel, et alates uuest aastast ei premeerita ega tunnustata enam ühtegi treenerit, kellel ei ole kehtivat kutsetunnistust. Mida arvab asjast aga aasta naissportlase Kelly Sildaru treener ja isa Tõnis Sildaru?

«Eks EOK-l on hea nägemus ja oskusteave, miks nad sellise reegli kehtestasid,» ütles Sildaru. «Paberi peale tuleks mõelda ja tuleks mõelda ka ilma selle klauslita. See ei jookse mitte mingil juhul mööda külge maha. Kas aga asja nii resoluutseks ajada, ma ei tea.»

Miks ei ole Sildaru seni kutsetunnistust omandanud? «See on ühtepidi kättevõtmise asi. Jube tobe oleks midagi sellist ajapuuduse taha ajada, aega saab alati võtta. Olen ilmselt mõelnud, et sellega või selleta mul midagi tegemata ei jääks. Sain ilma paberita Kellyle ukse lahti ja usun, et saaksin sellise võimaluse tekitada ka Henryle. Paber seda ei tee. Parimal juhul kinnitab paber, et sul on teadmised, aga see ei garanteeri midagi. Kindlasti ei ole ma paberi vastu, plaanin üks hetk selle niikuinii ära teha,» lubas Sildaru.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles