Selgusid Eesti alagrupivastased Fed Cupil, loos toob kõrgetasemelisi matše

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: PATRICK HAMILTON/AFP

5.–8. veebruarini toimub Tallink Tennisekeskuses Fed Cupi Euro-Aafrika tsooni I grupi turniir. Lisaks Eestile võistlevad maailmaliiga üleminekumängudele pääsemise nimel Ukraina, Horvaatia, Kreeka, Austria, Itaalia ja Bulgaaria.

Eesti loositi täna ühte alagruppi Itaalia, Austria ja Kreekaga. Kapten Märten Tamla on Eesti koondisse nimetanud kõik Fed Cupi kogemusega mängijad: Anett Kontaveit (WTA 26.), Elena Malõgina (WTA 573.), Katriin Saar (WTA 994.), Saara Orav ja Valeria Gorlatš.

«Valisin koondise hetkeseisu järgi. Anett on kindel esinumber ja võistkonna liider ning oma vigastusest kenasti taastunud. Elena ja Katriin on mõlemad näidanud häid tulemusi ITFi turniiridel. Valeria mängis eelmine aasta Poolas kaks väga head mängu koondise eest ning tõi vajaliku punkti üksikmängus Taani vastu, et võistkond gruppi püsima jääks. Saara on alati näidanud head paarismängu ning pääses võistkonda just oma paarismängu oskuste tõttu,» kommenteeris Tamla eelmisel nädalal valikut. «Loomulikult võib veel võistkond muutuda, kuna kahte mängijat saab kuni viimase hetkeni vahetada.»

Kõige tugevama koondisega on Eestisse saabumas Ukraina, kus Silver Karjuse juhendatav Lesia Tsurenko (WTA 119.) on alles viies reket.

Esireketit Elina Svitolinat (WTA 6.) toetavad lisaks Tsurenkole Dajana Jastremska (WTA 22.), Katerina Kozlova (WTA 89.) ja Katarina Zavatska (WTA 106.).

Horvaatia pole oma tipptennisiste Petra Marticit (WTA 15.) ja Donna Vekicit (WTA 20.) tänavu koondisesse nimetanud. Nende esinumbriks on just eile Malõginaga Hongkongis kohtunud Jana Fett (WTA 240.). Paar aastat tagasi kuulus Fett esisajasse ja mängis mäletatavasti 2018. aasta Australian Openil ajalukku läinud kohtumise Caroline Wozniackiga, kui ei suutnud seisul 6:3, 5:1 40:15 võitu vormistada. Veel kuuluvad Horvaatia koondisesse Tena Lukas (WTA 272.), Lea Boskovic (WTA 312.) ja Darija Jurak (WTA 1116.). 35-aastane Jurak on kogenud paarismängija ja asetseb selle mänguliigi edetabelis kõrgel 40. kohal.

Tippudest on Eestisse veel oodata kreeklannat Maria Sakkarit (WTA 23.), kelle koondisekaaslased on Despina Papamichail (WTA 265.), Valentini Grammatikopoulou (WTA 303.) ja kõigest 14-aastane Michaela Laki. Laki asub Tennis Europe U16 edetabelis 26. real (võrdluseks Brit Martin 78.).

Väga ühtlane koondis on Itaalial, kus kaks paremat Jasmine Paolini (WTA 94.) ja Camila Giorgi (WTA 99.) kuuluvad esisajasse ja ülejäänud teise sajasse – Giulia Laura Gatto Monticone (WTA 151.), Martina Trevisan (WTA 154.) ja Elisabetta Cocciaretto (WTA 176.).

Austria tuleb Eestisse koosseisus Barbra Haas (WTA 144.), Julia Grabher (WTA 227.), Melanie Klaffner (WTA 521.), Mira Antonitsch (WTA 654.) ja Sinja Kraus (WTA 866.).

Bulgaaria koondises mängivad Victoriya Tomova (WTA 146.), Isabella Shinikova (WTA 168.), Gergana Topalova (WTA 491.) ja Petya Arshinkova (WTA 493.).

Järgmisel nädalal loositakse alagrupid ja siis on teada, kes kellega vastamisi läheb. Tõenäoliselt tehakse pärast loosi nii mõneski koondises muudatusi (kapten saab mängijaid vahetada veebruari alguseni). Aprillis toimuvatele maailmaliiga üleminekumängudele pääsevad mõlema alagrupi võitjad.

«Kindlasti on Ukraina grupi favoriit, aga teised võistkonnad on meie jaoks kõik mängitavad ja võidetavad,» ütleb Tamla lõpetuseks. «Samas pole väga mõtet veel ennustusi tegema hakata, kuna alati on enne võistlust kõik võistkonnad teinud vahetusi mängijate nimekirjas. Kuna tegu on olümpia-aastaga, siis tõenäoliselt on oodata võistkondi tugevaimates koosseisudes.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles