Video ⟩ Fourcade näitas võimu, Ermits külastas kraavi (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Martin Fourcade
Martin Fourcade Foto: JEAN-PIERRE CLATOT/AFP

Prantsusmaa laskesuusatamise elav legend Martin Fourcade tuli jõulupuhkuselt tagasi äärmiselt heas vormis ja võitis Oberhofis peetud sprindi suure ülekaaluga. 

Prantslane tegutses lasketiirudes väga kiiresti ning kõige olulisem, et sai kõik märgid kenasti alla. Nõnda võitiski parimat suusakiirust näidanud Fourcade tänase sprindi mäekõrguse ülekaaluga. 

Fourcade edestas tiirus korra eksinud kaasmaalast Emilien Jacquelini 25,5 sekundiga. Kodupubliku rõõmuks hõivas viimase poodiumikoha sakslane Johannes Kühn, kelle kaotus oli Fourcadele 33 sekundit. 

Esikuuikusse mahtusid veel venelased Matvei Jelissejev (+41,1) ja Aleksandr Loginov (+47,8) ning prantslane Simon Desthieux (+49,8). 

Eestlastest olid täna rajal Kalev Ermits, Raido Ränkel, Rene Zahkna ja Kristo Siimer. Punktikohale keegi lähedal ei olnud. Zahkna tegi ühe möödalasu ning platseerus eestlastest parimana 59. kohal. Ermits finišeerus 68., Ränkel 73. ja Siimer 95. 

Eriti nukker oli võistlus Kalev Ermitsa jaoks, kes laskumisel tasakaalu kaotas ja rajalt välja vajus. Sinna läks kaduma rohkem kui pool minutit. 

Homme on Oberhofis kavas teatesõidud ja rajal on ka Eesti võistkonnad. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles