Ilusa hüppe teinud Ilvesel läks suusarajal raskeks, kuid esimesed punktid tulid

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kristjan Ilves (nr 29).
Kristjan Ilves (nr 29). Foto: Tairo Lutter

Val di Fiemmes peetava kahevõistluse MK-etapi teisel võistluspäeval teenis Kristjan Ilves 27. koha.

18. suusarajale pääsenud Ilves püsis esialgu grupis, kes võitlesid kohtade eest teise kümne lõpus ja kolmanda alguses. Poolel distantsil oli eestlane langenud 22., sõites viieliikmelises pundis.

Järgmised viis kilomeetrit kujunesid Ilvesele aga üsna raskeks. Ta vajus üha tahapoole, ent jäi siiski 30 sekka pidama. 27. koha eest teenis meie mees hooaja esimesed neli MK-sarja punkti. Kaotust võitjale kogunes 1.24,3.

Puhtalt suusakiiruselt oli Ilves taas nõrgemate hulgas. 48 võistleja seas näitas ta 34. aega, kõige nobedamale mehele Johannes Rydzekile kaotas ta 1.40. Tõsi, võrreldes eilsega toimus väike areng. 

Sarnaselt eilsele lähimate jälitajate ees enam kui 20 sekundit varem rajale saanud Jarl Magnus Riiberil polnud täna lihtne päev. Kuigi poolel distantsil oli norralase edu veel 21,4 sekundit, püüdsid konkurendid ta varsti kinni.

Viimaseks kilomeetriks oli esikoha konkurentsis koguni 11 meest. Ülipõnevas lõpuheitluses tõmbas pikima kõrre Vinzenz Geiger, edestades Riiberit 0,4 ja Jørgen Graabakit 0,6 sekundiga.

Foto: Kuvatõmmis

Enne suusasõitu:

«Eelkõige on vaja hüppepotentsiaal ära kasutada. Näen, et kui suudan tehniliselt üsna nigela äratõukega hüpata 20. koha piirile, siis potentsiaal on palju kõvem,» ütles Ilves eile pärast hooaja esimest võistlust. 

Meest sõnast! Täna kandus tema võistlushüpe 100,5 m peale ehk kuus meetrit kaugemale kui eile. Ilves teenis selle eest 129 punkti, enamat suutsid 17 meest. Veidi segas kaarte ka tõik, et umbes poolel võistlusel langetati poomi, mis andis järgmistele väikese eelise. 

Hüppevooru parim oli traditsiooniliselt Riiber, kes lendas 106 m. Kell 14.30 algavale 10 km suusasõidule pääseb ta Ilvesest 1.04 varem. Lähimat jälitajat Manuel Faissti edestab norralane 22 sekundiga. 

Foto: Kuvatõmmis

Enne võistlust:

Vigastuse tõttu kolmelt esimeselt etapilt kõrvale jäänud Ilves teenis reedel hooaja debüütvõistlusel 32. koha. «Raske on midagi välja tuua, vähemalt on esimene võistlus tehtud. Hüppemäel ega ka suusarajal polnud midagi erilist,» sõnas ta.

«Ega meeletult ei anna [ööpäevaga] juurde panna, aga piisab vähesest. Hüppemäel paar meetrit juurde ja suusarajal pool minutit kiiremini sõita pole ka väga keeruline. See aitaks juba palju. Oleneb sellest, kuidas on enesetunne, suurt vormihüpet lühikese ajaga ei tee.»

MK-sarja ülivõimsa liidrina jätkab Riiber, kes kaheksast võistlusest võitnud koguni seitse, korra on ta olnud teine. Üldarvestuses on norralase edu (780 punkti) lähima jälitaja, kaasmaalase Graabaki ees kogu 269 silma. 

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles