Soome rallisõitja: järgmine hooaeg võiks olla minu aasta

Kris Ilves
, reporter
Copy
Esapekka Lappi.
Esapekka Lappi. Foto: Sander Ilvest

Tänavusel rallihooajal M-Spordi Ford Fiestaga kihutava Esapekka Lappi hinnangul on absoluutne tipp tema jaoks liiga kaugel. Kuid järgmisel hooajal loodab soomlane heidelda meistritiitli nimel.

WRC-sarjas karjääri kolmandat täishooaega alustav Lappi sõnas Soome ralliportaalile Rallit.fi, et ei suuda tänavu Hyundai meeste Ott Tänaku ja Thierry Neuville’i ning Toyota sõitja Sebastien Ogier’ga meistritiitli nimel heidelda. «Mul on tunne, et nad on minust veel paar sammu ees. Tahaksin sel aastal vahet vähemalt ühe sammu võrra vähendada. Nad sõidavad tõesti kõvasti,» ütles Lappi.

Kolmest tippsõitjast jätkab tänavu samas meeskonnas ainult Neuville, Tänak ja Ogier siirdusid uutele jahimaadele. «Ma ei tea, kui kiired nad sel aastal on, aga olen päris kindel, et see on kaelamurdev tempo,» lausus Lappi, lisades: «Mina isiklikult ei oota sellelt aastalt eriti palju, kuid järgmine hooaeg võiks olla juba minu aasta. Praegu pole ma veel valmis meistritiitli nimel heitlema.»

Lappi on autoralli MM-sarjas saavutanud ühe etapivõidu, triumfeerides 2017. aastal koduteedel Soomes. Poodiumile on 28-aastane soomlane pääsenud seitse korda, mullu Citroëniga kihutades jõudis Lappi esikolmikusse kolm korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles