video ⟩ Djokovic kukutas Nadali ja aitas Serbia ajaloolise triumfini (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Novak Djokovic suudlemas ATP karikat.
Novak Djokovic suudlemas ATP karikat. Foto: Reuters/ScanPix

Maakera kuklapoolel Sydneys selgitati täna ajaloo esimene ATP Cup'i tšempion, kelleks osutus Novak Djokovici eestvedamisel Serbia. 

Serblased tulid sealjuures välja 0:1 kaotusseisust, kuna esimeses üksikmängus oli Roberto Bautista-Agut (ATP 10.) alistanud Dusan Lajovici (ATP 34.) kindlalt 7:5, 6:1. 

Teises matšis tulid mõlema koondise eest väljakule aga nende superstaarid: maailma teine reket Novak Djokovic ja esireket Rafael Nadal. Kahe kange 55. omavaheline duell kallutus sel korral serblase kasuks, kes oli tund ja 57 minutit kestnud kohtumises parem 6:2, 7:6 (4). Omavaheliste vastasseisude saldo on nüüd 29–26 Djokovici kasuks.

Pool tundi hiljem pidid mõlemad mehed väljakule tulema ka paarismängus, kuid Nadal otsustas sellest loobuda. Djokovic tuli aga väljakule ja moodustas duo Viktor Troickiga, kellega koos alistati Pablo Carreno-Busta ja Feliciano Lopez 6:3, 6:4. 

Serbia võitis finaalmatši seega 2:1. 

«See hetk jääb mu mälusse igaveseks, kui mu karjääri üks imelisemaid momente,» sõnas Djokovic pärast triumfi. «Mul on olnud imeline karjäär, mis on kestnud üle 15 aasta, kuid mitte ükski asi ei trumpa üle oma riigi esindamist. Mängida üheskoos oma parimate sõpradega... see on lihtsalt liiga eriline.»

Sama leidis ka Troicki: «Soovin Novakit tänada selle võrratu kogemuse eest. Oleme temaga koos mänginud üheksa-kümneaastasest saati, aga jagada väljakut temaga sellisel hetkel. Mul pole lihtsalt sõnu. Nagu temagi ütles – mäletan seda hetke surmani.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles