Kalev/Cramot räsib vigastusetont, kuid üks põhimees naaseb väljakule

Henry Lääne
Copy
BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond.
BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond. Foto: Tairo Lutter

BC Kalev/Cramo peab täna ja homme Eesti-Läti liigas kaks kohtumist. Kahjuks ei saa meie parim korvpalliklubi mängudele vastu minna täisrivistuses.

Möödunud laupäeva võõrsilkohtumisest Riia VEFi vastu, mis võideti 70:69, jäid eemale põhimehed Kristjan Kitsing, Janari Jõesaar ja Eesti-Läti liigas seni keskmiselt 17 minutit mänguaega saanud Martin Paasoja.

Enne 5. jaanuaril peetud VTB Ühisliiga kohtumist Zielona Gora Stelmeti vastu hüppeliigest väänanud ja seetõttu mängupausi pidanud Kitsing on täna õhtul Ventspilsi (algusaeg kell 19) ja homme õhtul Läti Ülikooli (19) vastu rivis tagasi, ütles Cramo abitreener Indrek Reinbok Postimehele.

Jõesaart kummitab põlvetrauma ning ääremängija läheb täna uuringutele. Paasoja, kellele teeb häda hüppaja põlv*, puhul sõltub arstide soovitustest, kas tal tasub läbi valu korvpalliparketil mütata või mitte.

«Ei taha küll kurta, aga kõiksugu haigustest ja vigastustest võiks õpiku kokku panna. Putitame nendeks kaheks kohtumiseks mängukorda nii palju mehi, kui võimalik. Loodame, et me ei pea mängima üheksakesi, vaid saame kasutada kümmet või 11 pallurit,» rääkis Reinbok.

Abitreeneri sõnul on endiselt päevakorras ka eelmisel hooajal Tartu Ülikooli ridades pallinud Arnas Velicka liitumine Cramoga. Praegu rassib ta Leedu kõrgliigaklubis Prienai, kus ta on laenul Kaunase Žalgirisest.

Prienaist lahkus eile samal positsioonil palliv Eesti üks andekamaid noormängijaid Kerr Kriisa. «Kindlasti mõjutab Kriisa otsus läbirääkimisi,» tõdes Reinbok.

Kui Prienai soovib leedulasest tagamehest eilse uudise valguses siiski kinni hoida, on Cramol Reinboki sõnul endiselt vajadus kedagi tagaliini leida.

Eesti-Läti liigas on Cramo võitnud 16 kohtumisest 14 ning hoiab tabelis kolmandat kohta. Tänase vastase Ventspilsiga, kes on tabelis neljas, mängiti viimati 28. detsembril, mil võeti 86:85 võit. Läti Ülikool kuulub pingerea teise poolde.

* - Hüppaja põlv ehk põlvekedra kõõluse põletik esineb reeglina valuna põlve esiküljel, põlvekedra all. Nagu nimest võib tuletada, on põhjuseks liigne hüppe-/jooksutreening, kirjutas ajakirjas Sport füsioterapeut Artjom Timtšuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles