Andrea Adamo ootab huviga koostööd Märtini ja Tänaku firmaga

Postimees Sport
Copy
Andrea Adamo.
Andrea Adamo. Foto: Hyundai Motorsport

Uuel hooajal lööb autoralli MM-sarjas R5-autodega kaasa ka Hyundai tehasetiim. Lõuna-Korea autotootja võistkonna masinaid hooldab Markko Märtini ja Ott Tänaku omandusse kuuluv RedGrey Team.

Hyundai toodangut roolivad MM-sarjas mitmed sõitjad, kuid tehasetiimi kuuluvad 22-aastane Nikolai Grjazin ja temast aasta vanem Ole Christian Veiby.

Norralane on MM-sarjas teinud 41 starti ning on WRC2-klassis noppinud võite nii Rootsis kui ka Poolas. Enamasti on Veiby sõitnud Citroeni või Škoda masinatega, mullu kihutas ta Volkswageniga. MM-sarja debüüdi tegi ta juba kuus aastat tagasi.

Grjazin sõitis esimest korda MM-sarjas mullu ning näitas tihti väga head kiirust. Samas tegi ta ka palju sõiduvigu, ent Soomes ja Korsikal tõusis venelane poodiumile. Meie põhjanaabrite juures oli ta sealjuures WRC2-klassi parim, R5-autodest edestas teda vaid tehasetiimide arvestuses osalenud Kalle Rovanperä.

Hyundail on tänavu R5-programmiga suured plaanid ning autot tahetakse aasta jooksul palju arendada. Varem pole Hyundai R5-masinad MM-sarjas üleliia edukad ja populaarsed olnud.

«Ootame huviga koostööd RedGrey Team'i ning kahe noore ja ambitsioonika sõitjaga,» ütles Hyundai pealik Andrea Adamo. «R5-programm kinnitab ja tugevdab meie pühendumust MM-sarjale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles