Kontaveit ja Kanepi said Austraalia lahtiste avaringiks väga hea loosi

Henry Lääne
Copy
Rõõmus Anett Kontaveit.
Rõõmus Anett Kontaveit. Foto: Afp7/Zumapress.com

Anett Kontaveit (WTA 29.) kohtub Austraalia lahtiste avaringis Astra Sharmaga (WTA 110.) ja Kaia Kanepi (WTA 100.) kvalifikatsioonist põhitabelisse pääseva tennisistiga.

24-aastane Singapuris sündinud, aga Austraaliat esindav Sharma teenis korraldajatelt vabapääsme. Parimal juhul on ta WTA edetabelis olnud 85. positsioonil. Teineteisega pole naised varem mänginud.

Austraalia lahtistel on Sharma osalenud vaid korra, kui ta pääses mullu teise ringi. Eelmisel aastal jõudis tennisist esimest korda üksikmängus WTA turniiri finaali, kus ta kaotas Amanda Anisimovale (WTA 22.).

Küll tasub mainida, et Sharma on Austraalia lahtistel nautinud suuremat sorti edu. Mullu jõudis ta koos John-Patrick Smithiga segapaarismängus finaali, ent seal jäädi alla Rajeev Ramile ja Barbora Krejcikovale.

Tennisehooaja esimene Suure slämmi turniir saab põhitabelimängudega alguse 20. jaanuaril. Tšempionid on selged 2. veebruariks.

Enne loosi:

Kohaliku aja järgi kell 18 toimuv loosimine algab eestlaste jaoks kell 9. Tänu Austraalia lahtiste ametlikule Facebooki leheküljele on fännidel võimalik loosimist näha.

Turniiril 28. asetatud Kontaveit on aasta esimesel Suure slämmi turniiril osalenud viis korda ning parimal juhul jõudis ta tunamullu neljandasse ringi ehk 16 parema hulka.

Napilt otse põhitabelisse pääsenud Kanepi - ta asendas Rio olümpiavõitjat Monica Puigi - jaoks on tänavu tegemist 13. Austraalia lahtistega. Edukaimatel kordadel on Haapsalut pärit tennisist pääsenud kolmandasse ringi. Teistel Suure slämmi võistlustel on ta jõudnud veerandfinaali.

Austraalia lahtiste üksikmängude tiitlikaitsjateks on Novak Djokovic ja Naomi Osaka, kes kuuluvad soosikute ringi ka sel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles