VIDEO ⟩ Simple Sessionil võistlevad Eesti lapsi hullutava kendama-mängu maailmameistrid

Postimees Sport
Copy
BMX-rattur ja kendama-aktivist Reed Starkmänguhoos
BMX-rattur ja kendama-aktivist Reed Starkmänguhoos Foto: Simple Session / Slowsan Aka Mr. Slow (@slow.san)

8. ja 9. veebruaril Saku Suurhallis toimuv ekstreemspordifestival Simple Session 20 toob oma juubelifestivaliks Eestisse maailmas üha suuremat populaarsust koguva spordiala – puitkera lennutamise ehk kendama – paremiku. Lisaks vallutavad sama spordiala harrastajad enne festivali ka pealinna kaubanduskeskused.

Kahel päeval toimuvad võistluspargi kõrvale rajatud spetsiaalsel kendama-laval erinevad võistlused ning mõõduvõtud maailma parimate mängijate osalusel ning juhendamisel. Teiste seas on osalema oodata ka maailma legendaarseimat mängijat, neljakordset maailmameistrit Bonz Altronit Ameerika Ühendriikidest.

Kendama on Jaapani juurtega mänguasi, mis koosneb käepidemest ning pallist, mis on omavahel nööriga seotud. Kendama käepidemel asetseb 3 kausjat pesa ning üks teravik. Kendama'ga tehakse erinevaid trikke ning mängija pillutab käepidemest kinni hoides palli üles ja püüab siis palli mõnesse kausjasse pesasse püüda või teraviku otsa saada.

Kui varasemalt on Simple Session oma võistlusgraafikus teinud ruumi tõukeratturitele, siis sel korral otsustati kendama kasuks selle ala harrastajate üha kasvava hulga tõttu Eestis. 

Simple Sessioni korraldaja Mario Kalmre sõnul pakub kendama kaasamine suursündmusele värskust ning loob võimaluse uue sihtgrupi toomiseks ekstreemspordile lähemale. «Oleme alati üritanud ajaga kaasas käia ning püüdnud luua laiemat kandepinda alles hoogu koguvatele aladele,» selgitas Kalmre ning tõi paralleeli sellega, et kui Simple Session 20 aastat tagasi Tartus alustas, siis ei olnud ka BMX ja rulatamine sama populaarsed kui täna.

Bonz Altron – neljakordne kendama maailmameister.
Bonz Altron – neljakordne kendama maailmameister. Foto: Simple Session

Simple Sessioni raames tulevad Tallinna kohale järgnevad globaalsed staarid: usutavasti läbi aegade parim mängija Bonz Altron (USA, neljakordne maailmameister), Rolf. S. Ganer (Taani, viiekordne Euroopa meister ning usutavasti enim võistlusi võitnud mängija), 2014. aasta maailmameister Thorkild May (Taani) ning Itaalia meister Davide Leonari. Lisaks veel kendama-entusiastidest BMX-rattur Reed Stark (USA) ja rulastaar Boo Johnson (USA).

Thorkild May – 2014. aasta maailmameister.
Thorkild May – 2014. aasta maailmameister. Foto: Simple Session

Kuigi lõviosa tähelepanust saab kendama'le osaks 8. ja 9. veebruaril Saku Suurhallis, siis juba mõned päevad varem võib puitkera lennutavaid noori koos maailma tippudega näha erinevates pealinna kaubanduskeskustes, kui Eesti kendama-kogukonna Keerdtrepp eestvedamisel peetakse maha minivõistluseid 6. veebruaril Kristiine keskuses ja 7. veebruaril Rocca Al Mare kaubanduskeskuses.

Lisaks saavad kõik fännid soetada ka Simple Sessioni eridisainiga kendama'sid, mis on välja antud nii koostöös KROMi kui ka Sweets Kendama'ga.

KROM x Simple Session kendama.
KROM x Simple Session kendama. Foto: Simple Session

Vaata lisainfot, täpsemat ajakava ja võistlejate nimekirju siit.

Simple Sessioni 20. sünnipäeva põhivõistlustest võtab kokku ligi 180 rulatajat ning BMX-ratturit 34 riigist, tehes sellest kõige rahvusvahelisema action-spordi sündmuse maailmas. Põhivõistlused lööb lahti laupäev, 8. veebruar, mil terve päeva jooksul toimuvad Saku Suurhallis nii rula- kui ka BMXi kvalifikatsioonid ning sõitmas näeb kõiki võistlusele pääsenud Eesti sportlasi. Pühapäeval, 9. veebruaril, vallutavad pargi juba sõelale jäänud võistlejaid, kelle osalusel kulmineerub Simple Session võimsate finaalidega, millele paneb punkti auhinnatseremoonia. Üle mitme aasta on tänavu esindatud Simple Sessionil ka naiste BMX distsipliin.

Festivalipääsmed on müügil Piletilevis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles