Suur ülevaade ⟩ WRC-ässad, kes kirusid kõige rohkem lagunevat tehnikat ja enda vigu

Postimees Sport
Copy
Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul elasid mullusel Tšiili MM-rallil üle karmi avarii. 
Thierry Neuville ja Nicolas Gilsoul elasid mullusel Tšiili MM-rallil üle karmi avarii. Foto: WRC

Autoralli MM-sarjas ei suju sõitjatel kõik alati õlitatult. Kas ütleb üles tehnika või tehakse roolikeeramisel ja legendi koostamisel aps, mistõttu kihutab neljarattaline põrguline teelt välja. Postimees sukeldus ralliajalukku, et leida sõitjad, kes on ühel või teisel põhjusel kõige rohkem katkestanud.

Olgu alustuseks öeldud, et Eesti legende Ott Tänakut ja Markko Märtinit käesolevas tabelis pole. Viimane jagab Toshihiro Arai ja Gustavo Trellesiga 27 katkestamisega 30. kohta, Tänak pole tulemust kirja saanud 18 MM-rallil.

Muide, kõige sagedamini pole finišisse jõudnud soomlane Antero Laine (77,27 protsenti), kellele järgnevad rootslane Fredrik Ahlin (76,19) ja hispaanlane Jose Antonio Suarez Miranda (75,76). Esimese kuulsa nime leiame 14. realt – Malcolm Wilson (60,47).

Huvitaval kombel kuulub M-Spordi omaniku poeg Matthew kõige harvemini katkestanud sõitjate sekka. Inglast (7,61) edestab vaid poolakas Lukasz Pieniazek (4,76). Selles vallas tuleb kiita ka kuuekordset maailmameistrit Sebastien Ogier’d (12,36). Tänak (17,1) jääb esikolmekümnest välja veidi vähem kui paari protsendipunktiga, Märtin (32,1) juba oluliselt kindlamalt.

Kõik eelnevad ja järgnevad andmed pärinevad tunnustatud rallistatistikaportaalist Juwra.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles