Kohtunikud tegid liiga? Žalgiris tunnistas Panathinaikose nappi paremust

Karl-Joosep Küngas
Copy
Rohelises on Kaunase Žalgirise pallurid.
Rohelises on Kaunase Žalgirise pallurid. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA

Korvpalli Euroliigas sõitis Kaunase Žalgiris Kreekasse külla Ateena Panathinaikosele, kust naastakse 94:96 kaotusega. 

Kohtumine algas Žalgirise jaoks väga hästi. Kiiresti haarati initsiatiiv ning saadi kätte kahekohaline eduseis. Nii püsis Leedu meeskonna edu kuni esimese poolaja lõpuni. Riietusruumi mindi Žalgirise 49:46 juhtimisel.

Mõlemad meeskonnad tunnistasid, et jäid hätta kaitsemänguga ja teisel poolajal tuleb vastastele rohkem survet avaldada. 

Teise poolaja esimesel kolmel minutil tunduski, et mängijad on treenerite juhtnööre kuulda võtnud, sest 49:49 seis püsis tablool väga pikalt. Järsku saadi ikka paisu tagant minema ja mäng läks sarnaselt esimesele poolajale edasi. 

Ühtäkki jõudis pärast mitut kaugviset kodumeeskond 89:78 juhtima ja mängida jäi vähem kui 3 minutit. Kõik tundus läbi, kuid külalised ei andnud alla. 

Osavate rünnakute ja oskusliku kaitsega vähendati tasapisi vahet ning jõuti 94:91 seisuni. Ootamatult tulid kreeklastele appi kohtunikud, kes väga lihtsas olukorras eksisid ja Panathinaikosele kaks vabaviset andsid. Jimmer Fredette realiseeris need mõlemad ja olgugi, et Žalgiris suutis veel kaugviske tabada ning ka palli endale võidelda, siis oli mänguaeg läbi. 

Nõnda märkis Panathinaikos endale tabelisse 12. võidu kaheksa kaotuse kõrvale, millega hoitakse kuuendal positsioonil. Žalgirisel on sama saldo kuus võitu ja 14 kaotust ning püsitakse 16. tabelireal. Viimasena play-offi viiv kaheksas koht jääb Leedu meeskonnast nelja võidu kaugusele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles