Ukraina supertalent nihutas enda nimele kuulnud kõrgushüppe maailmarekordit veelgi

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jaroslava Mahutšihh
Jaroslava Mahutšihh Foto: AFP/SCANPIX

Talendikas ukrainlanna Jaroslava Mahutšihh uuendas taas kõrgushüppe tippmarki, ületades Karlsruhes peetud võistlusel 2.02. 

See tulemus tähistab U20 vanuseklassi sisemaailmarekordit. 18. jaanuaril sai sai 18-aastane sportlane sentimeetri võrra kehvema tulemusega tippmargi ainuisikuliselt endale, mullu jagas ta 1.99-ga edetabeli esikohta.

«Teisel katsel oli 2.04 ka päris lähedal. Kuigi ma praegu sellest kõrgusest jagu ei saanud, siis järgmisel korral suudan seda teha,» vahendab Euroopa kergejõustikuliit Mahutšihhi.

Välitingimustes on talendikas atleet veelgi kõrgemale lennanud. Suvisel Doha MM-il teenis ta 2.04-ga esimese täiskasvanute tiitlivõistluste medali, hõbeda. See tulemus tähistab ka U20 vanuseklassi maailmarekordit.

19. septembril 19-aastaseks saav Mahutšihh valiti eelmise aastal naiste arvestuses tõusvaks täheks. Lisaks Doha MM-i hõbedale on ta nii U18 vanuseklassi Euroopa kui ka maailmameister, lisaks triumfeeris ta noorte olümpial. 

Muide, kõrgushüppe maailmarekord 2.09 kuulub 1987. aastast bulgaarlanna Stefka Kostadinova nimele. Sel sajandil on sellele lähedale jõudnud Blank Vlašic (2.08) ja Anna Tšitšerova (2.07). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles