Sildarust poole punkti kaugusele jäänud hiinlanna: ma pole peaaegu aasta aega trenni teinud

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Pargisõidu esikolmik: Ailling Eileen Gu (vasakult), Kelly Sildaru ja Jennie-Lee Burmansson.
Pargisõidu esikolmik: Ailling Eileen Gu (vasakult), Kelly Sildaru ja Jennie-Lee Burmansson. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Kelly Sildaru tõi Eestile eile Lausanne'is toimuvatelt noorte olümpiamängudelt neljanda medali, kui võitis freestyle-suusatamise pargisõidus kulla. Eestlanna napsas esikoha 93,75 punktiga, hiinlanna Ailing Eileen Gu kogus kõigest 0,5 punkti vähem. 

Gu oli pärast võistlust hõbemedali üle siiralt õnnelik. Autasu väärtusele lisas kaalu ka asjaolu, et hiinalanna pole jõudnud viimase aasta jooksul pea üldse trenni teha. Nimelt keskendub ta sarnaselt Sildarule tänavu koolile ja Lausanne'is toimuv noorte olümpia oli tema selle hooaja esimene võistlus. 

«See oli minu hooaja avastart sel alal, kuna käin täiskohaga keskkoolis,» sõnas Gu. «Ma lõpetan peagi, pärast mida on mul aega 17 kuud, et Pekingi olümpia nimel trenni vihtuda. See saab olema kõige pikem aeg, mis olen kunagi lumel veetnud.»

Gu sõnas, et enne viimast laskumist sai ta muuhulgas toetust ka Sildarult. «Olin enne viimast katset väga närvis. Kelly tuli mu juurde ja ütles, et «soovin, et sa maanduksid hästi». Meil on siin selline kamraadlus. Ta on sama hea inimene kui suusataja. Ma olen talle alates kaheksaselt alt üles vaadanud. Temale kõigest poole punktiga alla jääda oli imeline,» sõnas Sildarust poolteist aastat noorem Gu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles