M-Spordi boss: Lappil oli trump, mida teistel sõitjatel polnud

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Richard Millener
Richard Millener Foto: @World/M-Sport

Aastaid autoralli MM-sarjas «lihtsurelikuna» kaasa löönud M-Spordi (era)meeskond leidis ennast tänavuse hooaja eel ootamatust positsioonist, kui sai pärast Citroeni taandumist omale rahus sõitjaid valida. 

«See oli tõesti tore positsioon,» muheles ka tiimipealik Richard Millener WRC+ hooaja eelvaates. Lõpuks langes M-Spordi liisk mullu tiimis kihutanud Teemu Sunineni (25) ja Citroenist ripakile jäänud Esapekka Lappi (29) peale. 

See aga tähendas, et WRC-sarja uks taha jäid näiteks Jari-Matti Latvala, Kris Meeke, Craig Breen, Hayden Paddon, Mads Østberg ja Andreas Mikkelsen. 

«Nii mina kui ka [tiimi tegevjuht ja endine boss] Malcolm Wilson nõustusime, et just Lappi on see mees, keda valida. Ta on veel noor, ta on võitnud ralli ja tal on kogemusi kahe erineva meeskonnaga. Lisaks on tal olemas ka kiirus,» viitas Millener soomlase Türgi ralli mullusele teisele kohale. 

«Mõistsime, et kui tänavune aasta õnnestub, võib sellest pikas perspektiivis välja kujuneda vägagi edukas koostöö. Teistel sõitjatel seda trumpi polnud. Tegu oli üsna ükshäälse otsusega,» jätkas tiimipealik. 

Mis puudutab aga sõna «lihtsurelik», siis tänavu ei taha Millener enam meeskonna väiksemale rahakotile keskenduda. «See on kindlasti meie puhul märksõna, kuid mitte midagi, millele rõhuda. Me ei taha enam üllatustulemusi, vaid stabiilseid esitusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles