ÜLEVAADE ⟩ Kui võimsalt on tulnud Kelly Sildaru triumfid?

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Kelly Sildaru Lausanne'i noorte olümpial.
Kelly Sildaru Lausanne'i noorte olümpial. Foto: Reuters/ScanPix

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru pikendas Lausanne’is toimuvatel noorte olümpiamängudel oma ülivõimast pargisõitude võiduseeriat. Eestlanna on järjepanu triumfeerinud nüüd 29 rahvusvahelisel võistlusel.

Viimati jäi Sildaru esikohata 2013. aasta 3. märtsil, kui tuli Kitzsteinhormis Austrian Freeski Openil 11-aastasena kolmandaks. Teda edestasid siis Lisa Zimmermann ja Katie Summerhayes.

Pärast toda võistlust on Sildaru alati tõusnud poodiumi kõrgeimale astmele, võiduseeria algas 2014. aasta jaanuaris Prantsusmaal Val Thorenis. Viimane triumf Lausanne'is tuli aga harjumatult napilt, kõigest 0,5-punktilise eduga konkurentide ees. 

Postimees sukeldus sellest ajendatult ajalooannaalidesse, kiikamaks, kui suure ülekaaluga on Sildaru triumfid tulnud. Lähtepunktiks võtsime 2016. aasta sügise, mil ta oli 14-aastane. 

Sellesse ajaraami jääb 13 võistlust, millest 10 on toimunud tavapärase süsteemi järgi, kus hinnatakse ühte laskumist. Näiteks Dew Tour’idel, kus Sildaru samamoodi vahepeal triumfeerinud, hinnatakse hüppeid ja rail'e eraldi. 

Kõige võimsama võidu teenis Sildaru mullu aprillis, kui edestas Rootsis Kläppenis toimunud juunioride MMil hõbedapiigat 11,8 punktiga (92,8 vs 81,0). Kõige napimaks – kui jätta Lausanne'i võistlus välja – on osutunud 2018. aasta novembris Stubai MK-etapi esikoht, mil ta edestas Sahar Hoefflinit kõigest 2,1 punktiga. 

Keskmiselt on Sildaru pargisõidu võistlustel konkurente edestanud 4,97 punktiga. 

Varasemast ajaloost on kõige napimalt tulnud Sildaru esimene X-mängude kuld. 2016. aastal kogus ta 93,0 punkti, mida oli 1,34 rohkem kui hõbeda kaela saanud Tiril Sjåstad Christiansenil (91,66).

Paremal ülanurgas kolme mullikese peale klikkides saab graafiku ka täisekraanile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles