Eckhoff näitas taaskord võimu, Talihärmalt hooaja paremuselt teine sõit

Karl-Joosep Küngas
Copy
Johanna Talihärm
Johanna Talihärm Foto: Jarek Jõepera

Laskesuustamise MK-sari jätkus Ruhpoldingus naiste jälitussõiduga, mille võitis esimesena startinud Tiril Eckhoff. Tugeva sõidu tegi ka Johanna Talihärm, kes tõusis 57. positsioonilt 40. kohale ning teenis nõnda ühe MK-punkti. 

Eckhoff alustas rahulikult ja ei näidanud rajal kohe äärmiselt kiiret tempot. See-eest tegutses ta lasketiirus väga kindlalt, lastes kõik viis märki kenasti maha. Konkurendid tulid talle küll veidike lähemale, aga eduseis pärast avatiiru oli Hanna Öbergi ees 28,2 sekundit.

Talihärmal ebaõnnesus esimene lasketiir, sest kolmele tabamusele järgnes kaks eksimust ning nõnda langes ta eelviimasele positsioonile. Vahe liidriga oli kasvanud 3.15 peale.

Teisel ringil pani Eckhoff sisse hoopis teise käigu ning kasvatas edumaad iga meetriga. Enne tiiru oli tema edu jälitajate ees juba 40 sekundit. Lasketiirus jätkas norralanna äärmiselt kindlalt, võttes rahuliku tempoga kõik märgid jällegi alla. Kuna teisel ja kolmandal kohal olnud Öberg ja Wierer eksisid ühel lasul, tõusis nende ette hoopis Paulina Fialkova, kes läks kolmandale ringile Eckhoffist 55 sekundit hiljem.

Vigade paranduse tegi ka Talihärm, kes läbis teise lasketiiru puhaste paberitega ja tõusis nõnda 50. kohale. Eestlanna vahe liidriga oli kasvanud ainult kaks sekundit.

Kolmas lasketiir tekitas võistlusesse veidi elevust, sest liider Eckhoff tuli minutilise eduga tiiru, kuid eksis ühel lasul ja lasi nõnda konkurente endale lähemale. Järgnevast triost Wierer, Öberg ja Fialkova suutsid puhaste paberitega läbida tiiru viimased kaks ja vahe kahanes nendel 35 sekundi peale. Wierer langes suurest mängust, kuna eksis kahel lasul ja langes kaheksandale positsioonile.

Suurepäraselt tegutses esimeses püstitiirus ka Talihärm, kes lasi taas kõik märgid alla ja tõusis 40. kohale. Kaotus liidriga vähenes täpeslt kolme minuti peale.

Viimane lasketiir oli Tiril Eckhoffi jõudemostratsioon. Norralanna lasi kõik märgid täpselt ja kiirelt alla ja võitjas nõnda kahtust ei tekkinud. Ta saatis publikule ka toetuse eest õhusuudluse. Öberg ja Fialkova eksisid ühel lasul, kuid läksid endiselt teise ja kolmandana viimasele ringile. Nende vahe liidriga oli juba enam kui minut.

Talihärm tegi viimases tiirus ühe eksimuse neljandal lasul ja nõnda pidi eestlanna trahviringile minema. Lõpuringile läks ta 40. ehk viimasel punktikohal.

Tiril Eckhoff võttis täna enda karjääri 12. etapivõidu kindlustades sellega MK-sarja liidrikohta. Teisena tuli üle finišijoone Paulina Fialkova, kes edestas pikas lõpuspurdis Hanna Öbergi. Esikuuikusse mahtusid veel rootslannad Johanna Skottheim, Linn Persson ja sakslanna Denise Herrmann.

Johanna Talihärm lõpetas tänase jälitussõidu 40. kohal ja teenis nõnda ühe MK-punkti. Liidrile tuli kaotust kolme trahviringi juures 3.18,4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles