Ott Tänak toetub Montes «vana kala» abile

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak hooajaeelsel testil Hyundaiga.
Ott Tänak hooajaeelsel testil Hyundaiga. Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Sel nädalal alustatakse Monte Carlos autoralli MMi uut hooaega. Hyundaiga debüüti tegev Ott Tänak ütles intervjuus Kalev Kruusile, et vaatamata keerulistele oludele on see hea etapp Hyundaiga harjumiseks.

«Monte on aasta üks keerulisemaid rallisid. Kuna see on hooaja esimene ralli, siis seal on keeruline rütmi leida. Samas võib-olla teeb see isegi uue auto õppimise lihtsamaks, sest olud on alati keerulised. Tegu pole ralliga, kus sõidetakse maksimumiga, vaid ralliga, kus üritatakse strateegiliselt teha õigeid otsuseid,» rääkis Tänak Betsafe’ile.

Montes on rallimeestel võimalik kasutada eessõitjaid. Alates eelmise aasta Korsika rallist on seda tööd Tänaku heaks teinud Markko Märtin, kuid nüüd on väljakutsete rohke roll taas Martin Kanguri kanda. «See on ralli, kuhu keegi ei taha seda tööd tegema tulla. Vastutus on seal suur ja see pole ka kõige lihtsam ja lahedam töö. Kuna Martin Kangur on seal aastaid käinud ja on juba vana kala, siis ta tuleb sel aastal ka,» rääkis Tänak.

Martin Kangur.
Martin Kangur. Foto: Tairo Lutter

Et eessõitja täiendatud legend rallimeestele õigeks ajaks kätte jõuaks, tuleb Montes kasutada erinevaid strateegiaid, sest telefonilevi peale alati loota ei saa. «Mingeid asju tehakse üle telefoni, mingeid legende saadetakse jooksikutega katse starti. Strateegiaid on erinevaid.»

Tänaku sõnul püüab ta esialgu autoga kindlustunde leida ning vastavalt sellele oma kiirust reguleerida. «Kõik oleneb enesetundest ja -kindlusest. Ralli pole küll uus, aga meeskond on uus ja minu jaoks on seega olud uued. Hakkame ralliga peale ja vaatama, kuidas enesetunne lubab. Kui esimese ralli poole suudame konkurentsis olla, siis mingil hetkel tuleb kiirust tõsta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles