Rovanperä loodab debüüthooajal kohe poodiumile kihutada

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Foto: EIBNER/Alexander Neis/imago/Eibner

Selle nädala neljapäeval saab lõpuks avalähte tänavune autoralli hooaeg, kui ekipaažid stardivad Monte Carlo võidukihutamisele. Oma WRC debüüdi teeb muuhulgas ka Toyota kolmas piloot Kalle Rovanperä.

Tema kaasmaalane Esapekka Lappi suutis 2017. aastal, oma esimesel WRC-hooajal, kohe Toyotaga poodiumi kõrgeimale astmele tõusta, kui võidutses Soome rallil. Millised on Rovanperä eesmärgid debüüthooajaks? 

«Loodan hooaja teises pooles, pärast suvepausi, juba head kiirust näidata. Kui kõik asjad klapivad ja meil õnnestub auto kiiruslikku ülekaalu ära kasutada, siis võiksime mõnel rallil ka juba poodiumi peale mõelda. Mis rallil, sellel pole vahet, kuid Soome oleks mõistagi teistest erilisem,» vahendab Rally+ 19-aastase roolikeeraja mõtteid. 

Toyota meeskonnaga lõi ta käed kaheks hooajaks ehk soomlase esimene aasta ongi mõeldud WRC-sarjaga kohanemiseks. «See oli ka tiimi plaan. Uus auto ja sarjaga kohanemine võtab alati aega,» sõnas mullu R5-masinaga MM-sarjas kihutanud Rovanperä elutargalt. 

Hooaja avaetapil Montes ei maksta temalt aga peadpööritavat tulemust oodata: «Montes pole kerge kiirelt sõita. Gaasiga tuleb olla äärmiselt ettevaaatlik, mis pole aga alati lihtne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles