Postimehe aruanne ⟩ Kalev võttis Avtodori pakutu lahkelt vastu

Ville Arike
, reporter
Copy
Janari Jõesaar tegutses aktiivselt ja tulemuslikult, olles Kalevi võidu suuremaid arhitekte.
Janari Jõesaar tegutses aktiivselt ja tulemuslikult, olles Kalevi võidu suuremaid arhitekte. Foto: Tairo Lutter

VTB Ühisliiga Tallinnas peetud korvpallimängu tuli jälgima suur hulk NBA skaute, kuid vaadata polnud neil ülemäära palju. Saraatovi Avtodori meeskond jooksis lati alt läbi ning BC Kalev/Cramo võttis pakutu vastu. Juba poolajaks juhiti 45:28, mäng võideti 88:76.

Kalev noppis Ühisliigas kuuenda võidu ja jätkab play-off-koha konkurentsis. Mis aga peamine – kui hiljutistes kohtumistes Zielona Gora ja Ventspilsiga nägid kalevlased välja kui märg pesu nööril, siis täna oli pilt vastupidine. Postimehe aruanne vaatleb, mis aitas Eesti meisterklubil mängu enda kasuks kallutada ja võtta võõrsil saadud 90:100 kaotuse eest veenva revanši.

Efektiivsem tegutsemine. Avtodor juhtis korra vaid mängu alguses, kuid Kalev haaras kiirelt algatuse enda kätte. Kaitses tegutseti agressiivselt ja suruti vastased neile ebamugavatesse olukordadesse, rünnakul aga leiti nii korvi alt kui ka kaugemalt järjest häid viskevõimalusi.

Skaudiarmee tuli eeldatavalt jälgima pigem mitut Avtodori korvpallurit, kuid vaadata polnud neil Kalevi hallis suurt midagi. Vaid prantslasest tsenter Mohammadou Jaiteh mängis oma koha välja, võimutses ründelauas ja kogus juba esimese poolajaga peaaegu kaksikduubli (9 p, 9 lp). Hooaja eel lennumasinana suurelt välja reklaamitud endine NBA mängija Isaiah Hicks ning venelaste lootustavdvamaid noori, 19-aastane Nikita Mihhailovski ei paistnud suurt millegagi silma.

Kalevit vedasid traditsiooniliselt Kyle Vinales, Janari Jõesaar, Aigars Škele, Kristian Kitsing. Ühtlasi sai veenduda, et kui neist kolm viimati nimetatut vahepeal haiguste-vigastuste tõttu mõnest mängust eemale pidid jääma, tähendas see suurt kaotust. Peatreener Roberts Štelmahersil on pingilt samaväärselt teravat ja täpset asendust keeruline, et mitte öelda võimatu leida. Eesti klubi aitas hästi ka asjaolu, et Avtodor ei tabanud avapoolajal tosinast teele saadetud kaugviskest ainsatki. Teisel poolajal hoiti edu kindlalt, Avtodoril polnud tarkust ega liiga palju ka viitsimist.

Võib Venemaale minna. Kalev esitas partii, millega võib Ühisliiga play-off-koha eest taas edukalt edasi võidelda ja julgelt Venemaale mängima minna. Sest seda just tuleb teha. Viis järgmist kohtumist peetakse võõrsil. 2. veebruaril sõidab Kalev Peterburi, külla Euroliigas mängivale Zenidile (kaotas täna kodus Moskva CSKA-le 63:82). Järgnevad kohtumised Krasnojarski Jenissei, CSKA, Kaasani Uniksi ja Nur-Sultani Astanaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles