Evans sõidab Monte Carlos mullu Tänakule neli rallivõitu toonud Yarisega

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak Monte Carlo rallil 2019. Aasta hiljem sõidab hooaja avaetapil sama autoga Elfyn Evans.
Ott Tänak Monte Carlo rallil 2019. Aasta hiljem sõidab hooaja avaetapil sama autoga Elfyn Evans. Foto: @World/imago/PanoramiC

Rallilehekülg ewrc-results.com teatas, et Ott Tänak stardib hooaja esimesel etapil Monte Carlos mullu kahel rallil osalenud Hyundaiga. 

Tänak kihutab Monte Carlos Hyundaiga, millega Andreas Mikkelsen sai mullu Saksamaal kuuenda ja Dani Sordo Hispaanias kolmanda koha. Tänaku meeskonnakaaslane Thierry Neuville on hooaja avaetapil stardis mullu Sebastien Loebile Kataloonias neljanda ja Sordole Saksamaal viienda koha toonud Hyundaiga.

Teisisõnu: Tänak ja Neuville on hooaja esimesel etapil võrdses olukorras. Mõlemal mehel on istumise all kahel rallil osalenud Hyundai i20. Kuid Tänaku ja Neuville’i meeskonnakaaslane Loeb saab Monte Carloks uue Hyundai i20. Kas uus auto on mõeldud tulemuse saavutamiseks või testimiseks, näitab aeg.

Kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier osaleb Monte Carlos uhiuue Toyota Yarisega. Elfyn Evans sõidab mullu Tänakule neli rallivõitu (Rootsi, Portugal, Soome, Wales), kolmanda (Monte Carlo), viienda (Sardiinia) ja kuuenda koha (Korsika) toonud Yarisega. Kalle Rovanperä saab Toyota-debüüdil istumise alla mullu Portugalis ratta kaotanud ja Soomes avarii teinud Kris Meeke’i endise Yarise.

Teemu Suninen jätkab Monte Carlos oma eelmise hooaja auto ja tunamullu Ogier’ käsutuses olnud Ford Fiestaga. Esapekka Lappi kihutab esimesel etapil Fiestaga, mis oli mullu Kataloonias ja Walesis Evansi kontrollida. Gus Greensmith sõidab Fiestaga, mis eelmisel hooajal kuulus algul Pontus Tidemandile ja hiljem Suninenile.

MM-sarja uus hooaeg algab 23.–26. jaanuarini toimuva Monte Carlo ralliga. Mullu triumfeeris hooaja esimesel jõuproovil Ogier, Neuville oli teine ja Tänak kolmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles