Üllas ⟩ Saksa tennisetäht annetab slämmiturniiri võidu korral kogu auhinnaraha heategevuseks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Zverev koos kaasmaalanna Angelique Kerberiga.
Zverev koos kaasmaalanna Angelique Kerberiga. Foto: Juergen Hasenkopf/imago/Hasenkopf

Maailma edetabelis seitsmendal kohal paiknev Alexander Zverev otsustas teha heateo Austraaliat laastavate maastikupõlengute takistamiseks. Nimelt annetab ta slämmiturniiri võitmisel kogu auhinnaraha katastroofiga tegelevatele fondidele. 

Australian Openi auhinnafond on rekordiliselt suur ja küündib peaaegu 44 miljoni euroni. Üksikmängu võitjatele kuulub sellest 2,55 miljonit eurot. 

«Ma veedan igal aastal vähemalt kuu Austraalias ja teame kõik, mis siin praegu toimub. Inimesed on kaotanud kodusid ja kaitsetud loomad on surnud,» rääkis sakslane kurvastusega. «Tean, et ma pole turniiril suurim favoriit, kuid võitmise korral annetan kogu oma raha, et põlengute vastu võidelda.»

Zverev alistas täna Itaalia tennisisti Marco Cecchinato 6:4, 7:6, 6:3 ja pääses edasi teise ringi, kus teda ootab üllatuslikult norralase Casper Ruudi seljatanud Jegor Gerasimov Valgevenest. Lisaks sellele, et Zverev turniiri võitmise korral raha annetab, teeb ta seda ka iga matšivõidu korral. «Otsustasin ära anda 9000 eurot iga võidu eest tänavusel turniiril,» sõnas Zverev. 

 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles