59 minutiga mängu võitnud Kontaveit: arvan, et olen heas vormis

Carl-Robert Puhm
Copy
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Afp7/Zumapress.com

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 31.) alistas Austraalia lahtiste meistrivõistluste avaringis 6:0, 6:2 kohaliku tennisisti Astra Sharma (WTA 111.) ja jõudis teise ringi. Kontaveit tõi mängujärgses intervjuus Eesti ajakirjanikele esile keerulisi olusid, millega ta kenasti hakkama sai.

«Olen küllaltki rahul enda mänguga. Täna olid rasked tingimused väga tugeva tuule näol, kuid sain nende oludega väga hästi hakkama,» sõnas Eesti esinumber.

Kontaveidi sõnul tal erilisi ootusi tänase mängu eel ei olnud, sest varasem kokkupuude Sharmaga puudus. «Ma ei oodanud sellelt vastaselt midagi, sest ma ei olnud temaga kunagi mänginud. Olin natuke kursis tema stiiliga, aga kindlaid ootusi mul polnud.»

Kui esimese seti võitis Kontaveit geimigi loovutamata, siis teise seti alguses õnnestus Sharmal Kontaveidi palling murda. Eesti esireketi sõnul pani vastane juurde ning rolli mängis ka keerutav tuul.

«Vastane hakkas kindlasti teises setis paremini mängima. Mul tulid mõned vead sisse, sest selle tuulega oli siiski väga raske mängida. Erinevatel pooltel lendas pall erinevat moodi. Servil puhus tuul mõnikord palli näiteks selja taha või siis täiesti ette», selgitas Kontaveit.

Teise seti algul võttis vastane WC-pausi, jättes Kontaveidi areenile ootama. Kas see ka Eesti esireketit häiris? «Ega see mugav asi pole, kui vastane viieks minutiks lahkub, aga kõigil on õigus seda teha.»

Sharma võitis kahe seti peale vaid ühe enda pallingugeimi. Kontaveidi sõnul ei olnud vastase serv nõrk, pigem tõrjus ta ise hästi «Ma tõrjusin päris hästi. Tegelikult ta lõi päris tugevalt servi. Tundsin, et sain hästi hakkama, arvestades, kui tuuline täna oli. Lisaks mängisin tähtsaid punkte hästi.»

Austraalia lahtiste meistrivõistluste eelsel turniiril Adelaide'is kutsus Kontaveit väljakule füsioterapeudi, kes tema parema reie kinni teipis. Eestlanna sõnul täna tervisemure teda ei seganud.

«Mul oli väike lihasevenitus Adelaide'i mängu ajal. Nüüd olen seda iga päev kinni sidunud ja täna ei seganud mängimist. See on iga päevaga paremaks läinud,» rõõmustas Kontaveit.

Eesti esireket naasis võistluskarusselli pärast rohkem kui neljakuulist pausi. Jaanuaris on ta tänaseks pidanud neli mängu, millest on kaks võitnud ja kaks kaotanud. 24-aastase tennisisti sõnul on raske öelda, kas ta on sama heas hoos kui enne pikka vigastuspausi. «USAs (US Openil – toim) tundsin ennast tõesti väga hästi. Aga arvan, et olen ka praegu heas vormis. Tundsin ennast väljakul küllaltki hästi. Eks ole näha, kuidas järgmised mängud lähevad.»

Austraalia lahtiste meistrivõistluste eel räägiti palju Austraalias lõõmavatest põlengutest. Kontaveiti kehv õhukvaliteet ja nähtavaus siiski seganud pole. «Saabusin Melbourne'i siis, kui kõige hullemad päevad olid möödas. Mina ei ole seda väga tundnud.»

Teises ringis läheb Eesti esireket vastamisi hispaanlanna Sara Sorribes Tormoga (WTA 91.), keda ta varem kaks korda võitnud on. Mida vastaselt oodata? «Eks homme on uus päev ja uus mäng. Ta sai täna hea võidu. Eks ma pean hästi mängima ja korraliku mängu tegema,» analüüsis Kontaveit lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles