Täispangale läinud Endrekson kaitses sõudevõistlusel esikohta

Postimees Sport
Copy

Tänavusel sisesõudevõistlusel Alfa 2020 saavutas esikoha Tõnu Endrekson.

Meeste võistlusklassi põnevas finaalis pani Endrekson paremuse maksma juba distantsi algul ja saavutas esikoha tulemusega 2.45,1. «Võtsin riski ja läksin kohe stardist täispangale, minu üllatuseks ei jõudnud teised lõpus järgi,» nentis pärnakas.

Endreksoni ajasid taga Allar Raja, Valgevene legend Pavel Šurmei ning väga tugev harrastajast sisesõudja Rainar Piik. Endreksonile järgnend kolm sportlast lõpetasid täpselt sama ajaga – 2.46,5 –, mis tähendab, et Alfa sõudevõistluse ajaloos anti esimest korda välja kolm teist kohta.

Šurmei ja Piik stardivad kahe nädala pärast Pariisis sisesõudmise maailmameistrivõistlustel, kuhu Eestist sõidab veel mitmeid sportlasi, kes oma vanuseklassides maailma parimatega erinevatel distantsidel jõudu katsuvad.

Tänavusel Alfa sõudevõistlusel sündis ka kaks uut rekordit. Kuni 19-aastaste noormeeste hulgas võidutses Leo Muiste Viljandist, kes läbis 1000 meetrit ajaga 2.48,6, mis on sekundi jagu parem Alvar Räägeli poolt aastal 2004 sõidetud rekordajast. Meeste finaalis oleks Muiste sama ajaga olnud kuues.

Meeste kergekaalu võistlusklassis uuendas viljandlane Kermo Randmäe endale kuuluvat Alfa rekordit. Tema uus tipptulemus on 2.58,6. Naistest oli tänavu kiireim Grete Alttoa ajaga 3.18,2. Talle järgnesid Liisu Mitt ja Kadri Vilbaste.

Üritusel lõi veteranide klassis kaasa ka legendaarne Jüri Jaanson, avaldades nii tunnustust Endreksonile sõudekarjääri viimase aasta puhul. Jaanson võitles välja oma vanuserühma hõbemedali, tõdedes, et pole sellist pingutust ammu tundnud.

Sõudevõistlus Alfa toimus juba 27. korda. 7. märtsil selguvad Narvas sisesõudmise Eesti meistrid, siis starditakse 2000 meetri distantsil. TULEMUSED.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles