PM Monte Carlos ⟩ Ogier: ehk oleme liiga palju järjest võitnud - arvatakse, et see on lihtne

Henry Lääne
Copy
Sebastien Ogier, Julien Ingrassia ja Toyota Yaris WRC eilsel Monte Carlo ralli testikatsel, kus prantslased näitasid kiireimat aega.
Sebastien Ogier, Julien Ingrassia ja Toyota Yaris WRC eilsel Monte Carlo ralli testikatsel, kus prantslased näitasid kiireimat aega. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT/AFP

Kuuekordse autoralli maailmameistri Sebastien Ogier' sõnul on Monte Carlo ralli talle eriline. Et MM-hooaja avaetapi rallipark asub tema sünnilinnas Gap'is, saab prantslane nautida kohalike suurt toetust.

36-aastane Ogier siirdus tänavuseks Citroënist Toyotasse ning on täna algava Monte Carlo ralli favoriit number üks – on ta ju seal triumfeerinud kuuel viimasel aastal kolme erineva automargiga.

Ogier ei salanud, et kohalike suur toetus lisab talle pinget. «Kõik ootavad, et me suudame võita. Ehk oleme liiga palju järjest võitnud – arvatakse, et see on lihtne,» rääkis prantslane rõõmsal toonil.

Uut hooaega ootab Gallia kukk väga, kuna paljud sõitjad on meeskondi vahetanud. Ta näeb enda ja Toyota koosluses head potentsiaali, kuid sajaprotsendilise enesekindluse leidmiseks tuleb veel näha palju vaeva.

Monte Carlo on olude poolest ilmselt hooaja raskeim ralli, kus ekipaažid peavad rinda pistma mitme probleemiga. Ogier ütles, et nägi rajaga tutvumisel keerulisi olusid. «Oli palju jääd, kuid praegu näitab kraadiklaas plusskraade, mistõttu sulab see kiiresti ja teeb rehvivaliku raskemaks,» lisas ta.

***

Erinevalt enamikust MM-rallidest ei alustata Monte Carlos lühikese publikukatsega. Täna õhtul läbivad ekipaažid kahe mõõduvõtuga kokku 42,96 km ning katsumuse teeb raskemaks tõik, et start antakse õhtupimeduses – Eesti aja järgi algab esimene katse 21.38, teine 23.26. Muide, avakatset sõideti viimati 1994. aastal ehk see peaks kõigile uus olema.

Kokku on Monte Carlos kavas 16 katset kogupikkusega 304,28 km ning võrreldes mullusega on neljandik võistlustrassist läbinud uuenduskuuri. Ralli viimasele mõõduvõtule saab esimene auto pühapäeval lähte meie aja järgi kell 13.18.

Postimees pakub rallifännile kogu aasta vältel ülipõhjalikku kajastust. Aadressilt sport.postimees.ee on võimalik jälgida katsete otsepilti, terve nädalavahetuse jooksvat tekstipõhist otseblogi, värskeid uudiseid ja videoid sündmuste epitsentrist ning kuulata eestikeelset ralliraadiot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles