Lapsepuhkuselt naasnud Bø tõukas Fourcade´i troonilt, eestlased 100 hulka ei mahtunud, Ränkel oli viimane

Copy
Martin Fourcade (vasakul)  ja Johannes Thingnes Boe (paremal)
Martin Fourcade (vasakul) ja Johannes Thingnes Boe (paremal) Foto: JEAN-PIERRE CLATOT/AFP

Laskesuusatamise MK-sari jätkub sel nädalal Sloveenia suusamekas Pokljukas. Täna kavas olnud meeste 20 km eraldistardist sõidu võitis Johannes Thingnes Bø, eestlaste võistlus läks totaalselt metsa.

Norralane võttis lapse sünni järel MK-sarjast väikese pausi, mis andis kaheks etapiks võimaluse tema kibedale konkurendile Martin Fourcade'ile lustida. Nüüd on Bø tagasi, täna pidasid legendid maha väärilise duelli.

Terve distantsi vältel püsisid nad võistlejate rivi tipus, kumbki lasketiirus ei eksinud ning vahe püsis väike. Kaarte segas tõik, et teisest tiirust väljudes Fourcade kukkus, viimaseks ringiks jäi ta Bøst maha täpselt 10 sekundiga.

Kui esialgu tuli prantslane konkurendile veidi lähemale, siis lõpus hoog rauges. Finišis kaotas Fourcade Bøle 11,4 sekundiga. Kolmandaks tuli tiirud puhtalt läbinud Fabien Claude (+25,6), kes pole varem poodiumile jõudnud.

Foto: Kuvatõmmis

Eesti mehi oli stardis kolm, kuid kellelgi rõõmustamiseks põhjust pole. Edukaim oli Rene Zahkna, kes eksis lasketiirudes kuuel korral, mis andis 108 lõpetaja konkurentsis 101. koha (+10.51,1).

Nelja tiiru peale neli eksimust teinud Robert Heldna lõpetas 106. kohal (+13.06,7), viimases tiirus kõigil viiel lasul ja kokku 12 korda mööda põrutanud Raido Ränkel jäi viimaseks (+16.00,2).

Puhtalt suusarajal näitas Ränkel 66. aega, jäädes nobedaimalt kihutanud Quentin Fillon Maillet´le alla 3.35,4. Zahkna oli 91. (+5.01,2), Heldna oli konkurentsitult viimane (+9.26,7).

Enne sõitu:

Pärast kahte vahelejäänud MK-etappi (Oberhofis ja Ruhpoldingus) on suusaradadel tagasi esiklapse isaks saanud norralane Johannes Thingnes Bø. Kui enne võistluspausi oli 26-aastane norralane MK-sarja üldliider, siis nüüd leiab ta end seitsmendalt tabelirealt. Norralane kaotab kollast starti omavale Martin Fourcade'ile juba 133 punktiga.

Neli viimast sõitu võitnud prantslasel on koos 507 punkti, millega ta edestab kaasmaalaseid Quentin Fillon Maillet'd ja Simon Desthieux'd vastavalt 71 ja 72 punktiga. 

Eestlastest on täna stardis Rene Zahkna (number 77), Raido Ränkel (88) ja Robert Heldna (104). Kalev Ermits Pokljuka MK-etapil kaasa ei tee ning valmistub Antholz-Anterselvas peetavaks laskesuusatamise MM-iks.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles