VIDEO ⟩ Aastaid tagasi kümneid miljoneid teeninud NBA pallur on puruvaene ja täiesti põhjas

Postimees Sport
Copy
Delonte West.
Delonte West. Foto: RONALD MARTINEZ/AFP

Veel 2012. aastal korvpalliliigas NBA mänginud ja kümneid miljoneid dollareid teeninud Delonte Westi elu on läinud täiesti käest.

Juba mängijakarjääri ajal ei salanud West, et tal on biopolaarne häire. «Võite küsida kõigi minu isiksuste kohta. Ma ei eita neid. Olen nende üle uhke. Need on osa minust,» ütles ta Sports Illustratedile 2012. aasta sügisel, mil valmistus hooajaks Dallas Mavericksiga.

Vaid mõnda aega hiljem tekkisid tagamängijal tiimiga probleemid ning ta vallandati. West proovis veel õnne NBA G-liigas ja Hiinas, kuniks ta 2015. aastal karjääri lõpetas. 

36-aastane jänki jõudis NBA-sse 2004, mil Boston Celtsics ta draftis 24-ndana üles korjas. Lisaks Celticsile esindas ta Seattle SuperSonicsit, Cleveland Cavaliersi ja Mavericksi. USA meedia andmetel teenis ta umbes 16 miljonit dollarit. Tänaseks on aga kõik läinud...

Sel nädalal on sotsiaalmeedias levinud videod, kus West maanteel peksa saab ning hiljem üsna seosetult selgitusi jagab. See on aga vaid jäämäe tipp, sest erinevate allikate andmetel on endise korvpalluri elu järjest allmäge veerenud.

Kaamerasilma ette on aastate jooksul jäänud, kuidas West raha kerjab, täiesti eksinult ringi uitab ning tänavatel ööbib. Talle on küll välja kirjutatud ravimeid, kuid jänki keeldus neid ühel hetkel tarbimast. Lisaks keeldus ta lähedaste abist. 

2013. aastal West abiellus ning tal on kaks last, kuid keegi ei tea, kas tal on perega kontakt säilinud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles