PM Monte Carlos ⟩ Neuville'i tabas tagasilöök, Sordo tõttas appi

Henry Lääne
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport

Monte Carlo MM-rallil on kasutusel esiautod ehk gravel crew'd, kes läbivad katseid enne võistlusekipaaže ning raporteerivad nähtud tingimustest, et vajadusel legendi märkmeid lisada või parandusi teha.

MM-sarja üht tiitlipretendenti Thierry Neuville'i on pikalt abistanud Bruno Thiry, kes sõitis rallimaailma tipptasemel vahemikus 1991-2002. Ühtegi võitu ta ei teeninud, küll tõusis belglane viis korda poodiumile.

Monte Carlos sai Thiry aga külmetada, mistõttu ei suuda ta gravel crew sõitja kohuseid täita. Neuville vajas seega uut abilist, kelleks sai tema Hyundai meeskonnakaaslane Dani Sordo.

Esialgse plaani kohaselt pidi hispaanlane, kes osaleb tänavu Lõuna-Korea autotootja masinaga seitsmel MM-rallil, eile koju lendama, kuid Thiry haigestumise tõttu lükkub see edasi.

Neuville'i esiauto kaardilugejana jätkab Thiry tavaline paarimees Julian Vial. Töö käib prantsuse keeles, mida Sordo soravalt valdab.

***

Erinevalt enamikest MM-rallidest ei alustata Monte Carlos lühikese publikukatsega. Täna õhtul läbivad ekipaažid kahe mõõduvõtuga kokku 42,96 km ning katsumuse teeb raskemaks tõik, et start antakse õhtupimeduses – Eesti aja järgi algab esimene katse 21.38, teine 23.26. Muide, avakatset sõideti viimati 1994. aastal ehk see peaks kõigile uus olema.

Kokku on Monte Carlos kavas 16 katset kogupikkusega 304,28 km ning võrreldes mullusega on neljandik võistlustrassist läbinud uuenduskuuri. Ralli viimasele mõõduvõtule saab esimene auto pühapäeval lähte meie aja järgi kell 13.18.

Postimees pakub rallifännile kogu aasta vältel ülipõhjalikku kajastust. Aadressilt sport.postimees.ee on võimalik jälgida katsete otsepilti, terve nädalavahetuse jooksvat tekstipõhist otseblogi, värskeid uudiseid ja videoid sündmuste epitsentrist ning kuulata eestikeelset ralliraadiot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles