Blogi ⟩ Karjääri ühe parema mängu teinud Kontaveit vajas maailma seitsmenda reketi vastu vaid 50 minutit (3)

Postimees Sport
Copy

Eesti esireket Anett Kontaveit alistas Austraalia lahtiste kolmandas ringis maailma seitsmenda reketi Belinda Bencici vaid 50 minutit kestnud kohtumises 6:0, 6:1.

Avaseti võiduks kulus Kontaveidil 21 minutit. Eestlanna realiseeris neljast murdepallist kolm ning näitas enda servil kindlat mängu – esimest servi lõi ta 73 protsendiga ning punkte võitis sellelt 82 protsendil kordadest (9/11). Äralööke tegi ta avasetis 8, lihtvigu aga kõigest 2.

Teises setis suutis eestlanna enda poolt kõrgeks seatud latti hoida, lüües 13 äralööki. Kontaveit mängis sedavõrd kindlalt, et ei pidanud matši jooksul ühtegi murdepalli kaitsma.

Eestlanna tegi matši jooksul kokku 21 äralööki ja 7 lihtviga. Bencici samad näitajad olid 11 äralööki ja 18 lihtviga. «Tundsin end väga hästi. Minu jaoks sujus kõik suurepäraselt. Servisin väga hästi ja olin agressiivne,» sõnas eestlanna pärast matši.

Neljandasse ringi pääsuga kordas Kontaveit karjääri parimat tulemust Austraalia lahtistel. Samasse faasi jõudis ta ka 2018. aastal. «Võrreldes kahe aasta taguse ajaga on mul nüüd rohkem kogemust,» ütles Kontaveit.

Neljandas ringis läheb eestlanna vastamisi vaid 18-aastase poolatari Iga Swiatekiga (WTA 56.), kes alistas 7:5, 6:3 Horvaatia mängija Donna Vekići (WTA 20.).

Enne mängu:

Bencic ja Kontaveit pole varem naiste seas kordagi omavahel kohtunud. Nad pidid minema vastamisi eelmise aasta USA lahtiste meistrivõistluste kolmandas ringis, kuid eestlanna andis šveitslannale haigestumise tõttu alistusvõidu.

 «Ta on viimasel ajal hästi mänginud ja TOP 10 mängija on alati raske vastane. Minul pole midagi kaotada ja võitmiseks pean oma parimat tennist mängima. Ta ajastab oma lööke hästi ja on kindlasti väga keeruline vastane,» iseloomustas Kontaveit järgmist vastast.

Bencic alistas tänavu Austraalias esimeses ringis slovakitari Anna Karolína Schmiedlova 6:3, 7:5. Teises ringis lülitas šveitslanna numbritega 7:5, 7:5 konkurentsist lätlanna Jelena Ostapenko.

Kontaveit alistas esimeses kohtumises kohaliku tennisisti Astra Sharma 6:2, 6:0 ning oli teises ringis parem hispaanlanna Sara Sorribes Tormost 6:2, 4:6, 6:1.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles