Monte Carlo ralli avarii lõpetas Ott Tänaku uskumatu seeria (2)

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport

Monte Carlo ralli neljanda kiiruskatse järel katkestama pidanud Ott Tänaku jaoks lõppes üliedukas seeria. 

Nimelt oli valitsev maailmameister varem vähemalt ühe kiiruskatse võitnud 35 järjestikusel rallil (Argentina 2017 – Kataloonia 2019). Kuna Hyundai tiimipealik Andrea Adamo kinnitas, et eestlaste ekipaaž Monte Carlos rajale ei naase, saabki ilus rida otsa, sest esimese nelja katsega esikohta ei teenitud.

Selles arvestuses on parim Sebastien Ogier, kes võitnud 53 (Monte Carlo 2013 – Monte Carlo 2017) rallil järjest vähemalt ühe katse, teisel positsioonil asub Sebastien Loeb 37ga (Monte Carlo 2007 – Sardiinia 2009).

Kokku on (eWRC andmetel) Tänaku kontol 223 katsevõitu, mis annab kõigi aegade tabelis 21. koha. Kohe tema selja taga asub tiimikaaslane Thierry Neuville (218). Praegustest tegijatest jäävad ettepoole veel Jari-Matti Latvala (593 katsevõitu, 10. koht), Ogier (564, 7.) ja kindel liider Loeb (920).  

Tänak kinnitas sotsiaalmeedias, et kuigi Monte Carlo ralli on nende jaoks lõppenud, siis tervisega muret pole. «Kindlasti ei tahtnud me hooaega nii alustada, aga õnneks oleme mõlemad terved,» säutsus ta. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles