Blogi ⟩ Kelly Sildaru jäi Big Airis esimesena medalita

Postimees Sport
Copy
Kelly Sildaru Lausanne'i noorte olümpial.
Kelly Sildaru Lausanne'i noorte olümpial. Foto: OIS/Ben Queenborough

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru jäi Aspeni X-mängudel Big Airis esimesena medalita, saades konkurentsitihedas võistluses kirja neljanda koha.

Karjääri esimese Aspeni X-mängude kuldmedali võitis 18-aastane Tess Ledeux, hõbedale tuli Mathilde Gremaud ning pronksile Sarah Höfflin.

Jam-formaadis toimunud võistlusel tegi Sildaru küll tehniliselt korralikud sooritused, ent kahekordse salto puudumise tõttu ei suutnud ta end poodiumile hüpata. Kuna soorituste eest eraldi tänavu punkte ei antud, jääb selgusetuks, kui palju eestlannal poodiumikohast puudu jäi.

Uue võimaluse saab Sildaru juba vähem kui 24 tunni pärast, sest ööl vastu pühapäeva kell 3.30 tehakse algust rennisõiduga. Mullu teenis eestlanna seal hõbemedali.

Enne võistlust:

Sel hooajal on Sildaru teinud vaid ühe võistlusstardi, kui krooniti eelmisel nädalavahetusel Lausanne’is pargisõidus noorte olümpiavõitjaks.

Mullu suutis Sildaru Aspeni X-mängudel võita pargisõidus kulla, rennisõidus hõbeda ning Big Airis pronksi.

Sama saavutust üritab ta korrata ka tänavu, ent just Big Air hüpped on ala, kus tal on medalit püüda kõige raskem. Nimelt on ta võistlejatest ainus, kes pole võistlustel kahekordset saltot hüpanud.

Lisaks mullusele pronksmedalile on Sildaru auhinnakapis veel 2017. aasta Aspeni X-mängude hõbemedal. Norra X-mängudel teenis ta 2016. aastal neljanda koha ning 2017. aasta hõbemedali.

Sildaru konkurendid öisel võistlusel on Mathilde Gremaud (Šveits), Sarah Höfflin (Šveits), Giulia Tanno (Šveits), Johanne Killi (Norra), Megan Oldham (Kanada), Tess Ledeux (Prantsusmaa) ja Maggie Voisin (USA).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles