Karm olümpiakadalipp, kust tahaks läbi pugeda

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Kusti Nõlvaku (eesplaanis) ja Mart Tiisaare armastus rannavõrkpalli vastu põleb endiselt ereda leegiga. 
Kusti Nõlvaku (eesplaanis) ja Mart Tiisaare armastus rannavõrkpalli vastu põleb endiselt ereda leegiga. Foto: Morozov Vadim

Tänavuse spordiaasta tähtsündmus on mõistagi Tokyo olümpiamängud. Nii on see ka rannavõrkpallurite Kusti Nõlvaku ja Mart Tiisaare jaoks, kes loodavad samuti suve teises pooles Jaapanis varbad liivaseks teha.

Kerge öelda, aga raske teha, sest Tokyosse on asja vaid 24 rannavolleduol. Olümpia­edetabeli põhjal pääseb sinna 15 paari, kuid kuna eestlased leiab praegu alles 35. kohalt, saavad nad OM-piletit püüda vaid Euroopa Continental Cupil, kus õnn naeratab üksnes võitjale.

Ootamatu vangerdus

Kuigi šansid on ahtakesed, on meie mehed oma hooaja üles ehitanud just toda turniiri silmas pidades. Kui siiani on duo kalendriaastale lähenenud robustselt ja mänginud neil võistlustel, mida pakutakse, siis tänavu valisid nad hoolega, kus mängida. «Jätame kevadel päris palju turniire ära, et ei läheks valiktsüklit mängima otse neljanädalaselt Aasia-tuurilt,» ütleb Tiisaar.

Karm olümpiakadalipp algas tegelikult juba mullu juunis, kui valikturniiri esimeses ringis tuli Eestil rinda pista Taani, Horvaatia ja Albaaniaga. Kuna iga koondist esindab kaks paari, oli meie esiduol vaja enda kõrvale leida kaaslased, kes rahvusvahelises konkurentsis enam-vähem hakkama saaksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles