Mäkinen: Ogier ja Evans on briljantsed, Rovanperä teeb hiilgavat tööd

Kris Ilves
, reporter
Copy
Sebastien Ogier möödunud aasta Monte Carlo rallil.
Sebastien Ogier möödunud aasta Monte Carlo rallil. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT/AFP

Toyota rallimeeskonna pealik Tommi Mäkinen on seni hooaja esimese etapiga rahul, sest Sebastien Ogier ja Elfyn Evans püsivad esikohakonkurentsis.

Pärast reedest võistluspäeva ehk kaheksanda kiiruskatse järel on liidrikohal kuuekordne maailmameister ja kuuel eelmisel Monte Carlo rallil triumfeerinud Ogier, kelle edu teisel kohal oleva Evansi ees on 1,2 sekundit. Esikohakonkurentsis on ka Hyundai sõitja Thierry Neuville, kes kaotab Ogier’le 6,4 sekundiga.

«Imeline oli näha, kui kiired on meie sõitjad ja autod,» sõnas soomlasest tiimipealik Toyota pressiteate vahendusel. «Elfyni esinemine hommikul oli eriti muljetavaldav ja see üllatas kõiki. Sebastien otsis enesekindlust, läks samm-sammult edasi ning nüüd näitab esitust, milleks on siin võimeline. Nad olid briljantsed ega teinud vigu. Ma arvan, et nad saavad paremaks, kui õpivad autot rohkem tundma,» lisas Mäkinen.

Ogier’ ja Evansi meeskonnakaaslane Kalle Rovanperä asub reedese võistluspäeva järel kuuendal kohal, kaotades liidrile 2.19,2. Mäkinen on mõistagi rahul ka noore soomlasega. «Kalle teeb samuti hiilgavat tööd. Ta õpib ning kui tingimused on stabiilsemad, on tema kiirus väga hea,» kiitis neljakordne maailmameister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles