Ralli liider Evans koostööst isaga: ega tal minuga lihtne ei ole

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Elfyn Evans Monte Carlo rallil.
Elfyn Evans Monte Carlo rallil. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT/AFP

Monte Carlo ralli liider on kümne kiiruskatse järel Toyota sõitja Elfyn Evans, kelle eessõitja hooaja avaetapil on tema isa Gwyndaf Evans.

«Kuna olud muutuvad siin päikese tõttu kiiresti, siis eessõitjatelt saadud informatsioon ei vasta alati tõele. Päike sulatab teed, kuid varjulistes kohtades on jää maas. Aga üldiselt teeb isa head tööd. Ega tal minuga lihtne pole, samuti on töö vastusrikas,» sõnas Evans WRC All Live’ile.

Päeva esimesel katsel näitas Evans kolmandat aega, kuid teisel oli konkurentidest selgelt kiirem ning tõusis 4,8 sekundiga Sebastien Ogier’ ees ralli liidriks. «Päeva esimesel katsel tegin korraliku sõidu, aga olin kohati kõhklev. Ma ei jäänud katsega täiesti rahule, aga midagi halba ka otseselt ei olnud,» kommenteeris ta.

«Päeva teise katse proovisin hästi sõita. Ma ei tahtnud suuri riske võtta, sest eessõitjatelt saadud informatsioon ei vastanud muutlike olude tõttu enam päris täpselt tegelikkusele,» kordas Evans lauset, mis kostus pärastlõunal paljude teistegi sõitjate suust.

Kuigi Evans on ralli liider, ei tähtsusta ta seda fakti üle. «Ma ei mõtle praegu üldseisule, sest Monte mõttes pole see suur edu. Pärastlõunal on teed vähem jääs, mis tähendab, et rehvivaliku tegemine on riskantsem. Ennustan, et olud on esimese ringiga võrreldes sootuks erinevad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles