VIDEOD ⟩ Tänakule saatuslikuks saanud kurvist pääsesid soomlased suure ehmatusega (1)

Postimees Sport
Copy
Foto: Pilt videost

Hooaja avaetapp, Monte Carlo MM-ralli on endale omaselt pakkunud parajalt intriigi. Keerulised olud, kus jäised teed vahelduvad kuiva asfaldiga, on paras väljakutse kõigile. 

Peamiselt hakkas juhtuma kolmandal kiiruskatsel, kus trobikond sõitjaid ühes kurvis suures hädas oli. Seal tegid pirueti ka Ott Tänak-Martin Järveoja, kes tol momendil halvimast pääsesid.

Paraku sai eestlase jaoks saatuslikuks järgmine katse. Seal paiskus Tänaku juhitav Hyundai väga suurelt kiiruselt kraavi, õhulennu järel lõpetati kaljunuki all. Vaata õnnetust erinevate nurkade alt: 

Sotsiaalmeedias on mõned rallisõbrad teinud ka analüüsi, kust selgus, et Tänak läks kurvi vähemalt 20 km/h suurema kiirusega kui teised. 

Samas kohas oli ärevaid momente teistel, kuid nemad pääsesid ehmatusega. Näiteks polnud väljasõit kaugel Teemu Sunineni ja Jarmo Lehtineni jaoks.

 «Meil oli eile Oti ja Martiniga sarnane moment, aga õnneks pääsesime palju paremini kui eestlased. Pärast kurvi paiskusime täiskiiruselt külg ees libisema. Oli hirmuäratav moment,» selgitas kaardilugeja. 

Vaata videost, kuidas Suninen-Lehtinen ohtlikku kurvi sisenesid: 

Ja kuidas nägi soomlaste olukord välja rooli tagant: 

Rajalõigu ohtlikkusest annab tunnistust foto sellest, kui kõrgelt nukilt Tänak ja Järveoja alla sõitsid: 

Muide, vahetult pärast avariid olid rallifännid veidi hämmingus, sest eestlaste Hyundaid esialgu ei leitud. Vaata videost, kuidas meie mehi otsiti:

Kuigi võistlust nad jätkata ei saanud, jäid mõlemad terveks. Tänaku mõtted õnnetuse kohta leiab siit, Järveoja omad siit. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles