TIPPHETKED JA AUTASUSTAMINE ⟩ Rene Zahkna: pauk tuli luuavarrest ja müristas korralikult (10)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Rene Zahkna.
Rene Zahkna. Foto: DARKO BANDIC/AP

Laskesuusatamise MK-etapil Sloveenias Pokljukas koos Regina Ojaga paarissegateatesõidus teise koha saavutanud Rene Zahkna märkis pärast võistlust õnnelikult: «See on meile ootamatu olukord.»

«Pauk tuli luuavarrest ja müristas korralikult,» sõnas 25-aastane laskesuusataja ETV otse-eetris. «Need on meile uued asjad… Pressikonverents. Me ei saanud Reginaga korralikult suusasaapaidki jalast. See on meile tavatu rütm pärast võistlust. Ässadel on see tavaliseks saanud. Vinge tunne!» lisas Zahkna.

Pressikonverentsil olid Eesti laskesuusatajad mõistagi kõige populaarsemad sportlased, kuigi ajakirjanike ees olid ka Prantsusmaa ässad Emilien Jacquelin ja Anais Bescond ning Austria superstaarid Simon Eder ja Lisa Theresa Hauser.

«Huvi on olnud suur. See on väikese riigi fenomen. Meid pandi juba eelmisel aastal Ameerikas tähele, kui olime kaheksandad, ning sel hooajal Östersundis, kui olime viiendad. Edasi ronimine tundus üpris uskumatu. Ajakirjanikud küsisid, mis tunne on nii ees olla, me ei ole harjunud medalite nimel suusatama,» kommenteeris Zahkna.

Kusjuures neljapäevasel individuaaldistantsil ei mahtunud Zahkna isegi 100 parema sekka. Ja nüüd oli Zahkna koos Ojaga poodiumil. «Küsisin pressikonverentsil: kas keegi teab, mis koha sain neljapäeval? Keegi ei teadnud,» muigas Zahkna. «Mul oli individuaaldistantsil kohutav laskmine, lamades oli midagi nihu. Seejärel sai matil aega veedetud ja viga otsitud. Pinge oli kõva ja proovisin tiirus asju teha lõdvestunult.»

Autasustamine: Eesti (Rene Zahkna - Regina Oja), Prantsusmaa (Emelien Jacquelin - Anais Bescond), Austria (Simon Eder - Lisa Theresa Hauser).
Autasustamine: Eesti (Rene Zahkna - Regina Oja), Prantsusmaa (Emelien Jacquelin - Anais Bescond), Austria (Simon Eder - Lisa Theresa Hauser). Foto: Jure Makovec/AFP

Eelmine kord, kui Eesti laskesuusataja pääses MK-etapil poodiumile, oli 20. detsembril 2009. aastal. Kurioossel kombel… Üllatus-üllatus. Juhtus see samuti Pokljukas. Toona saavutas meeste jälitussõidus teise koha Roland Lessing. Eesti laskesuusasõbrad saavad julgelt öelda: Pokljuka on meie küla!

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles