Tallinna Kalev oli Eesti-Läti liigas üllatusvõidule lähedal

Kris Ilves
, reporter
Copy
Martin Müürsepp
Martin Müürsepp Foto: Tairo Lutter

Eesti-Läti korvpalliliiga liider Ogre nägi kodusaalis palju vaeva, et saada jagu Martin Müürsepa juhendatavast Tallinna Kalevist. 

Müürsepa hoolealused mängisid esimese veerandaja Ogrega 22:22 viiki, kaotasid teise veerandaja 23:25, kuid olid kolmandal veerandajal paremad koguni 22:14. Ogre pani paremuse maksma otsustaval neljandal veerandajal.

Kaks ja pool minutit enne normaalaja lõppu olid Kalevi kaotusnumbrid 77:79, kuid seejärel tabasid väljakuperemehed keerulised visked ja asusid mängu seitsme punktiga juhtima. Kahel järjestikusel rünnakul vabaviskejoonel käinud ja neli punkti toonud Karl-Johan Lips vähendas küll 40 sekundit enne lõpusireeni kalevlaste kaotusseisu 81:84 peale, kuid suurüllatust ei sündinud. Kalev sai punkt-punkti heitluses 84:86 kaotuse.

Üleplatsimeheks kerkis 24 punkti kogunud Lips, kes noppis ka üheksa lauapalli. Kalevi poolel lisas Ronald McGhee 21 ja Mareks Jurevicius 14 punkti. Ogre parim punktitooja oli 22 silma kogunud James Batemon, Kaspars Berzins panustas meeskonna edusse 20 punktiga ja Kristaps Dargias sai koguni 14 lauapalli.

Eesti meeskondade duellis oli Rapla kodusaalis 90:76 parem Tartu Ülikoolist. Rapla resultatiivseim oli 16 punkti visanud ja viis resultatiivset söötu andnud Gregor Ilves, Tartu poolel säras 28 punkti kogunud Robert Valge. Lisaks leidis aset kaks Läti meeskondade vastasseisu, kui Riia VEF võitis võõrsil Jurmalat 72:62 ja Ventspils kodus Läti Ülikooli 97:76.

Eesti-Läti liiga turniiritabelis on esikohal 19 võidu ja ühe kaotusega Ogre, kelle lähimad konkurendid on VEF (18-1), Kalev/Cramo (17-3) ja Ventspils (14-5). Rapla asub 12 võidu ja seitsme kaotusega viiendal, Tartu seitsme võidu ja kümne kaotusega kaheksandal ja Tallinna Kalev kuue võidu ja 13 kaotusega kümnendal positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles